Snowflower Vest, Dansk

43,00 DKK

Når det er koldt ude, er der næppe noget bedre end at putte sig i en rigtig vams – med mindre selvfølgelig, det er knap så koldt inde! Med en vest får man både hyggen og varmen, men man bliver ikke overophedet!

Snowflower Vesten er inspireret af mine japanske rober, som er rummelige, nemme at bære, og helt igennem todimensionelle. Den har et lille mønster løbende ned langs ”knapstolperne”, og er ellers strikket i et nemt mønster med nærmest lutter retmasker, i et blødt, lækkert tweedgarn, som giver et skønt liv til det færdige arbejde.

Man strikker oppefra og ned, men monterer halsens ribkant til sidst for at opnå en bedre stabilitet i det færdige arbejde. Vesten er beregnet til at blive båret med en del ekstra bevægelsesrum, men det bestemmer man jo selv – målene i opskriften er på den færdige vest, så du kan vælge den størrelse, der vil passe dig bedst.

 

Størrelser

1-2-3-4

 

Færdige mål på vesten

Brystvidde: 127-137-147-157 cm
Længde: 55-58-61-64 cm

 

Pasform

Snowflower Vesten er designet til at blive båret med et vist bevægelsesrum. Jeg foreslår fra 10 til 40 cm, alt efter hvor stor du ønsker den. Modellen på billederne er en størrelse 1 med godt 30 cm bevægelsesrum. Fordi den er så fleksibel i fittet, er den kun lavet i 4 størrelser – hvis du har brug for en ekstra størrelse, er du meget velkommen til at kontakte mig!

 

Garnforbrug

1000–1180–1250-1460 meter DK vægt garn.

Bemærk at garnforbruget er estimeret, og kan variere fra den ene strikker til den anden!

Modellen er lavet i ufarvet Tweed DK fra A Knitters World:

Tweed DK - Ufarvet

 

Foreslåede pinde

3 mm rundpind, 60 eller 80 cm til rib
3.75 mm rundpind, 60 eller 80 cm til krop

Strikkefasthed
20 masker x 42 pinde i mønster efter diagram 2 på den større pind = 10×10 cm

Bemærk: Pindestørrelse er kun vejledende. Tilpas altid pindestørrelsen for at ramme den korrekte strikkefasthed!

Kategori: