Anna Anbefaler Mortal Engines – Helvedesmaskiner

Anna har igen læst, og bringer sine varmeste anbefalinger Phillip Reeve’s nyeste fortsættelse af Mortal Engines-serien. Varme anbefalinger kan man nok trænge til på sådan en fin Grundlovs/valgdag, så jeg giver straks ordet til Anna:

mortal engines

Mortal Engines, Helvedesmaskiner, bog 3 – anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda.

 

Den her bog er en 3´er i serien og man skal læse de 2 andre i serien, før man kan læse den her for ellers er bogen meget forvirrende.

2’eren sluttede med at Anchorage blev en statisk by, i det de troede var det døde kontinent Amerika. Nu er der er gået 16 år og Amerika har vist sig i virkeligheden at være en lille grøn perle. Tom og Hester lever et dejligt og stille og roligt liv nu sammen med deres 16 – årige datter, Wren. Wren er ikke lige så glad for det stille liv, hun vil ud og opleve verden ligesom hendes mor og far gjorde dengang inden hun blev født.

En sen aften listede Wren sig ud imens Tom og Hester lå og sov. Wren så Caul gå ind i skoven, og Wren fulgte efter for at se hvad han lavede på det her tidspunkt. Caul var gået ind i skoven for at mødes med en, Wren vidste i hvem det var men han ville have Caul til at stjæle en bog fra biblioteket. Caul ville ikke stjæle en bog, han ville ikke være en tyv igen ligesom da han var en af Onkels glemte drenge så han gik, men Wren blev. Hun ville gerne hjælpe med at stjæle bogen hvis han ville tage hende med, så hun kunne opleve verden ligesom hendes forældre.

Wren havde det dårligt med at skulle stjæle og især over for frøken Freya, hun blev jo nødt til at gøre det hvis hun skulle komme væk fra Anchorage, ik? Wren lykkedes med at stjæle bogen som også blev kaldt for ”Blikbogen” men da Wren skulle overlevere bogen var der noget der gik helt galt. Der opstod tumult og Wren blev bortført for at blive sejlet væk fra Anchorage og sin familie.

Hvordan ville Wren nogensinde kunne se sine forældre igen? Ville hun blive redet? Af hvem? Og hvad med den mystiske bog? Hvad skulle de bruge den til?

Bogen måtte ikke komme i de forkerte hænder for så ville det kunne det gå meget, meget galt.

mortal engines

Jeg syntes at den her bog, eller hele serien er rigtig god, den fanger bare en fra første side af. Jeg syntes det er ret fedt at forfatteren springer så meget i tiden for hver bog der er, det giver et godt perspektiv af det hele. Jeg kan næsten ikke anbefale denne bog nok. Du bliver bare nødt til at læse den her bog hvis du er 12+ år og syntes fantasyfortællinger om fremtiden er ret fedt og godt kan lide spænding i bogen, krige med robotter. Så passer bogen i hvert fald helt perfekt til dig, eller hvis du bare kan lide en af tingene, så køb bogen og læs den.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Som voksen fantasy-læser takker jeg, for det gode tip! 😀

    – A

    1. Dejligt Jeg har faktisk også fundet glæden ved fantasy, og har denne serie på min læseliste!

Comments are closed.