Jeg elsker muffins. Jeg elsker alt hvad der er sødt og blødt og lækkert, så selvfølgelig knuselsker jeg muffins… men det skal være de helt rigtige muffins. De allerbedste. Og dem får I opskriften på her. Selv tak 😉
Grundopskrift
5 dl mel
½ tsk fint salt
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 1/3 dl sukker
2 ½ dl skyr
1 æg
150 gr blødt smør
Bland de tørre ingredienser: mel, salt, bagepulver, natron og sukker. Tilsæt skyr (eller et andet surmælksprodukt), æg og blødt eller smeltet smør (du kan også bruge en smagsneutral olie i en snæver vending), og rør det hurtigt sammen.
Og det var sådan set dét. Nu kan du så lege med fyld, farve og/eller pynt.
Fyld og pynt
1) Mine alleryndlings med grofthakket hvid chokolade og hindbær, gerne med en lille smule rød frugtfarve, så chokoladen virkelig kan ses.
2) De klassiske med triple chocolate: mørkt cacaopulver, grofthakket lys chokolade og hvid chokolade i form af en enkelt, forholdsvis stor bid, der lægges ovenpå selve dejen umiddelbart inden bagning.
3) Dem der knaser en lillebitte smule, med marcipan og vanilje, som drysses med birkes inden bagning.
4) Julevarianten (ja okay – men det er jul lige om lidt) med marcipan og nougat, som får et strøg kanel på toppen.
Find selv på flere varianter – det kan næsten ikke gå galt…
Hæld dejen i muffinforme, og bag dem ca. 20-25 minutter ved 185 grader – husk at kigge til dem undervejs, og eventuelt sætte en ekstra plade ind over dem, for at beskytte dem mod direkte varme.
Lad dem køle af så længe du kan. De er svære at holde fingrene fra, og historisk set har jeg brændt mig ved mere end én lejlighed… Skulle du komme i den (helt utænkelige) situation at der er nogen til overs, kan de fint fryses.
Det er så dejligt med en god grundopskrift – jeg elsker nødder og kanel pt.
– A
Godt! Kanel og nødder lyder fantastisk – det må jeg prøve 😉
Så lekkre og delikate som de så ut. Jeg elsker alt bakverk som inneholder sukker.
Uh ja – sødt og blødt, så er jeg også helt solgt! Og de her muffins er ikke bare nemme, men også super lækre.