Decembers liste

Decembers liste er lang og herlig. Den indeholder lutter gode og velkendte sager, og ikke flere af dem, end at der stadig er masser af rum til ekstra arrangementer, som kan tilføjes i et øjebliks ubesindighed. Jeg kender efterhånden mig selv og mine nærmeste godt nok til at vide, af den slags øjeblikke kommer der typisk en del af, og derfor planlægger jeg efter det.

jul 2019

Juletivoli. Den smukke, gamle have gør sig allerbedst i juleklæder, og jeg har brug for at komme derind mere end én gang i månedens løb. Både dejligt med børnebørn, frosne fingre og røde kinder, og som afslutningen på en lang Københavnertur.

Juleudstilling. Ligesom i de gode, gamle dage, når jeg var så heldig, at bedsteforældrene tog mig med ind og se Daells Varehus’ fine juleudstilling, og bagefter inviterede i biografen og Jordbærkælderen. Kan med fordel kombineres med ovenstående.

jul 2019

Glöggaftner, og masser af dem!!! Jeg er ikke så stærk på rødvin, men når der er godt med sukker og rosiner i, glider det ned, især hvis det er i godt selskab.

Julegaveindkøb. Vildt hyggeligt jo, især fordi jeg ordner en del af indkøbene online, så opgaven ikke bliver for overvældende. Vi plejer at sætte en hel dag af til festlighederne, så vi har tid til både julefrokost og biftur undervejs.

En tur til Århus. Smukke, charmerende Århus, som juler så fint. Bare en enkelt overnatning, hvilket giver to gode dage til at slentre rundt og suge dejligheden til sig.

jul 2019

Æbleskiver. Hjemmebagte æbleskiver, så de er tunge og fyldige, og dejligt ukurante i faconen. Smager bare meget bedre end de færdigkøbte. Og det siger selv jeg, som ellers nok kan finde på at vandre ganske længe langs med gærdet, for at finde det laveste sted at springe over.

Gaveindpakning. Af en eller anden grund ender jeg altid med at stå og pakke gaver ind i sidste øjeblik, til trods for at jeg faktisk sørger for at få alle gaver i hus tidligt på måneden. Det er helt okay, og jeg hygger mig med det. Jeg sørger nemlig altid for at tilsætte julemusik, godt selskab og en håndfuld småkager.

jul 2019

Kagebagedage. I flertal. Fordi det bare er noget af det allermest julede, når hele huset dufter brunt og brændt, og fordi jeg kan spise uanede mængder af småkager.

Familie. Julen er familietid her i huset, og vi dedikerer nærmest hver eneste adventsweekend til vores kære. Jeg elsker både de store julefrokoster, hvor masser af mennesker bliver bænket om vores lange bord, og de mindre morgenmads/klippe-klistre/æbleskive arrangementer.

jul 2019

Juleaften. Det Store Mål, som i al sin stråleglans lokker os frem gennem rusk og mørke. Da vi fik børn, besluttede vi at invitere til juleaften her hjemme hvert år, men nu har vores børn fået børn, så traditionen har ændret sig. I år er det dog os, der har vundet værtsrollen, og det glæder jeg mig umanerligt meget til.

Første Juledag. Den bedste dag på året. Helt uden tvivl; endda bedre end min fødselsdag. Den skal tilbringes i pyjamas, mens vi spiser os en mavepine til i juleknas og resterne fra festbordet, beundrer vores fine julegaver, og ser film. Det er en tradition, som Peter indstiftede, og jeg holder uendeligt meget af den. Hvis der kun var én ting, jeg kunne bevare fra vores jul, ville det være denne.

Hvad glæder I jer til i december? Og hvilken tradition er jeres absolutte favorit?

jul 2019

Måske vil du også læse...