Søndags Snapshots fra 2. søndag i advent

jul 2019

Der er fuld julefart over feltet, og jeg elsker hvert eneste øjeblik! Ugen har været pakket med gode oplevelser, og lige om lidt skal jeg ud og modtage mine fødselsdagsgave fra yngstesønnen og hans familie: en lækker brunch, fulgt af en tur i Escape Room. Det er noget jeg har fablet om i meget lang tid., og jeg glæder mig umanerligt meget.

julesmåkager

Julekagebagedag #1. Den første af mange. Jeg prøvede at bage marmeladeknapper og kæmpe-vaniljekranse, men jeg har fået nye ovne, og vi er ikke helt enige om, præcist hvor varmt 180 grader er. Så. Fire plader virkelig grimme småkager – men smagen fejler ikke noget. Og der er faktisk stadig nogen tilbage. Hvis altså én knækket vaniljekrans-wannabe tæller som ”nogen”. Må. Bage. Igen.

jul 2019

Ugen har blandt andet budt på en herlig kæreste-date, hvor Peter inviterede mig på Østre Gasværk for at se La Bohéme. Inden forestillingen proppede vi os med julemad på Madklubben, og det er jo normalt ikke nogen god ide at være stoppet til halsen af vidunderlig mad, når man skal til opera…. Men her gik det dog fint, for den medrivende nyfortolkning af Puccinis sprudlende værk er ikke noget, man falder i søvn til. Ikke engang selvom fordøjelsen kører på højtryk.

Torsdag skulle jeg have været i bogklub, men det blev desværre aflyst. Øv, især fordi vi skulle have talt om en bog, som jeg fandt aldeles fortræffelig, nemlig Smaragdsliberen af Anne-Catrine Riebnitzsky. En storartet læseoplevelse, hvor Pierre og Zara – far og datter – udfolder hver sin historie, som elegant flettes sammen, båret af det samme tema: Hvordan fastholder man troen på livets skønhed, når alting ramler?
Zaras historie er meget dramatisk. Hun kidnappes under kortlægningen af nogle gamle hulemalerier i grænselandet mellem Georgien og Aserbajdsjan, og må kæmpe for sit liv.
Pierres drama ser umiddelbart mindre ud. Hans verden er fredelig, og han får chancen for at udføre sit livs mesterværk; slibningen af en enorm og sjældent smuk smaragd. Men samtidig gennemlever han et skelsættende indre drama. Han har set døden, og intet har været det samme efter.
Det er en livsbekræftende bog om sammenhold, kærlighed og tro. Jøden, muslimen, den kristne og ateisten – alle får de stemme, og de får den på en elegant, troværdig og medrivende måde.

Julegaveindkøb – en af mange yndlingsaktiviteter i december. Jeg nyder at støve rundt efter de helt rigtige gaver til dem, jeg holder af, især når det kombineres med hyggelig julefrokost og masser af juleknas. Ham min elskede er ikke helt nem at købe gaver til. Som en ægte diva er hans holdning, at dem der virkelig elsker mig, godt ved hvordan de skal glæde mig… Noget af et pres, men jeg fornøjer mig faktisk med det.

Og apropos det: Hvis der er nogen af jer, som mangler ideer til ønskelisten, iler jeg med at komme med et forslag. Hvis julegløden ikke når helt op i kinderne (måske på grund af lidt for mange festlige indslag og sene aftner?), hører Filorgas Oxygen-Glow serie til i brevet til julemanden.

Serien er faktisk udviklet til lidt yngre kvinder, og bør nok også kombineres med en kraftigere og mere nærende natcreme, men den giver så imponerende en glød og friskhed, at jeg i hvert fald er overbevist fan. Alle produkterne indeholder en kombination af pleje med dels langsigtet virkning, dels øjeblikkelig effekt. De indeholder en oxygen-booster som styrker og stimulerer iltningen af hudcellerne, en hyaluronsyre-duo hvor den ene del trænger dybt ned i huden for at give volumen, mens den anden giver blødhed og fugt, og endelig L-enzyn; en kraftig antioxidant, som styrker hudbarrieren og detoxer. Dertil kommer den helt særlige HD teknologi Photoperfector, hvor lysreflekterende pigmenter i samarbejde med svagtrosa perlemorspigmenter giver en øjeblikkelig effekt. Huden fanger lyset, og ser straks mere levende og glat ud.

Serien indeholder rens, peeling, creme, øjencreme og en maske, og forhandles hos Matas, Illum, Magasin og i udvalgte parfumerier til priser fra 174 kr.

jul 2019

I går hentede vi juletræ. Det lyder jo egentlig meget simpelt, men ved juletid er der ingen grund til at gøre noget som helst simpelt. Vores juletræshentning er heldagsritual, som udføres af hele stammen, i fællesskab, og uden afvigelser.

Først skal træet vælges, og det er svært. For skal man lede efter det helt perfekt symmetriske træ, i korrekt størrelse (til loftet!), med den rette grønne farve og enten 5 eller 7 grene i toppen, eller skal man adoptere et stakkels skævt træ, som ellers aldrig vil se en juleaften? Sikkert er det, at alle klimabekymringer må sættes på hold ved denne lejlighed – så må vi kompensere senere… Når træet er fundet, skal det danses om. Ikke alle træer lader sig danse om, så det må testes. Klarer det testen, skal det saves ned og hjembringes, hvorefter vi kan bænke os om et overdådigt julebord, og lade resten af dagen forsvinde i gris, snaps og julelege.

 

Næste uge tegner til at blive ligeså fin som denne, med adskillige ufornuftige arrangementer i kalenderen, og jeg ønsker jer alle en glædelig adventsuge, fuld af pebernødder, clementiner og julemænd!

Måske vil du også læse...