Junglen i Rio

Midt i Rio ligger der en jungle; Tijucca National Park. Man kalder den Rios lunger, fordi de 32 km2 tropisk regnskov beskytter byen mod både forurening og varme. Biologer anslår, at uden regnskoven ville byens gennemsnitstemperatur stige med omkring 9 grader. Den rummer bl.a. den berømte Kristus-statue, som våger over byen, men der er meget mere at se og opleve. Vi nåede kun lige at skrabe overfladen, for vi havde kun en enkelt dag derinde.

Der er grotter, vandfald og søer, og naturligvis et rigt dyreliv. Vi fandt dog hverken tukan eller dovendyr, som jeg ellers havde sat næsen lidt op efter… Til gengæld prøvede jeg at bade i et vandfald!

Halvt skjult af de enorme træer fandt vi Feernes Sø, et fortryllet lille sted.

Vi spiste frokost midt i junglen, omgivet af små kolibrier –– jeg kan næsten ikke vente til jeg kan komme tilbage dertil. Næste gang er jeg der ved solopgang, og jeg har vandrestøvlerne på!

/Pia

Måske vil du også læse...