Sun City, Sydafrika

img_7907

Sun City er noget med sol, vand og total afslapning. For et par uger siden, efter vores safaritur, brugte vi en weekend i Sun City, og det var virkelig en god ide. Vi havde jo en stor aldersspredning i vores gruppe, og Sun City har noget for alle. Nogen foretrak det stille liv ved poolen, andre elskede det store vandland med Lazy River og enorme bølger, og alle nød vi de forskellige aktiviteter der tilbydes.

img_7717

img_7908

img_8026

img_7483

img_7701

 

img_7706

img_7702Vejret i Sydafrika er ikke altid til den hede side. Når man kommer i deres forår (som selvfølgelig er vores efterår) kan der være kølige dage, og det er heller ikke usædvanligt med en regnbyge. Det gør dog ikke spor, synes jeg, for der er så meget sjovt at tage sig til – man skal bare huske at medbringe tøj til det. Vi bowlede (og jeg har cirklet de interessante dele af vores scoreboard for hurtig reference), og fordi min yndige svierdatter er adrenalin-junkie fik hun trukket sin, noget modvillige, svigerfar med op i verdens hurtigste zip-line. Vi tilbragte også en masse tid i labyrinten i The Lost City, måske nok især fordi der er en interessant belønning, når (hvis…) man finder igennem den. Der er ingen ende på tilbuddene, og vi kunne fint have tilbragt mange flere dage med at udforske dem, men der var alligevel én ting, vi besluttede at gøre igen: vi tog endnu et game-drive.

img_7635

img_7697

img_7709Sun City ligger på grænsen til Pilanesberg National Park, så der er naturligvis en hel række operatører, som tilbyder game-drives. Endnu en morgen stod vi altså op før fuglene (!), og kørte ud på savannen – og det var godt! Vi så flodheste, løver og, som turens højdepunkt for alle, undtagen min fugleskøre lillebror, så vi tre geparder der netop havde nedlagt en gnu. Noget så sejt for os, men nok mindre underholdende for gnuen…

img_7716

img_7711

img_7704Vi boede på Cascades Hotel, som er fabelagtigt smukt, især udendørs. Der er de herligste haveanlæg, med små stier der snor sig mellem søer og swimming pools, og nærmest overalt er man fremragende underholdt af de frække små aber 🙂

Sun City er et område der oprindeligt blev anlagt med henblik på hasardspil; en slags Sydafrikansk Las Vegas (omend i meget mindre målestok). Det tidligere apartheid-styre tillod ikke spil, men Sun City er grundlagt i den selvstyrende region, Bophuthatswana. Fordi byen undgik de nationale love, kunne den tilbyde alt det sjove, som folk jo gerne vil have – på godt og ondt – og den voksede lystigt op igennem 80’erne og 90’erne.

Byen har samlet musikere i topklasse gennem årene, som for eksempel Ray Charles, Tina Turner, Queen og Elton John, noget der især bliver tydeligt på den herlige restaurant, Legends. Über cool indretning, skøn, tilbagelænet stemning og pragtfuld mad – slet ikke noget skidt koncept, og stedet er da tilsyneladende nærmest altid propfyldt. Husk at reservere bord, for det er i dén grad en oplevelse!

img_7708

img_7710Sydafrika er på nærmest alle områder et spændende land. Det siger lidt sig selv, at naturen spiller hovedrollen for de fleste turister, men selv uden løver, geparder og krokodiller ville det være umagen værd at tage hertil. Hver eneste gang jeg kommer her, bliver jeg imponeret af, hvordan det er lykkedes at holde Nelson Mandelas drøm om et fredeligt demokratisk samfund i lykkelig sameksistens i live. Den eneste gang, jeg har hørt en sydafrikaner udtrykke sig negativt om sit land, var da en ung ranger fortalte os, at han overvejede at flytte udenlands, fordi han ikke orkede at blive ved med at have dårlig samvittighed over sin fars og farfars gerninger. Ellers synes der at være udbredt enighed om, at landet er på rette kurs, og selvom der stadig er langt igen, så skal de nok komme i mål. Den afrikanske glæde og livsduelighed, som så ofte har imponeret mig, er ikke blevet stækket, og jeg tror det er sandt, når vores chauffør fortalte os, at intet er glemt, men alt er tilgivet.

img_7341

Måske vil du også læse...