Kanelsnegle

Jeg hintede lidt om det i søndags – i denne uge besluttede jeg at løfte en stor og vigtig opgave: jeg skulle eksperimentere mig frem til en opskrift på verdens allerbedste, mest snaskede, bløde, lækre, søde og krydrede kanelsnegle. Det har været en tung proces, men ingen anstrengelse er for stor, når det handler om at tilfredsstille min søde tand.

Der er virkelig blevet eksperimenteret. Rigtig meget. Det kommer så nok til at koste lidt på den dér sundhedskonto (som vist i forvejen er i rødt…), men man må ikke springe over hvor gærdet er lavest. Nej, man skal vandre langs gærdet, til man finder det allerhøjeste sted at kravle over – og er det ikke højt nok, må man i gang med at bygge.

Jeg har med andre ord bagt en del kanelsnegle, men det var umagen værd, for nu kan jeg stolt præsentere –

…og vi indsætter en fanfare…

Verdens Allerbedste, mest Snaskede, Bløde, Lækre, Søde og Krydrede Kanelsnegle.

Dej
1 ½ dl mælk
150 g smør
50 g gær
2 æg
1/2 dl sukker
6-7 dl hvedemel (lad evt 2 dl være fuldkornsmel)
1 dl havregryn
Korn fra en vaniljestang
1 spsk kanel
1 tsk salt

Mælken lunes, og gæren udrøres i den. Tilsæt det smeltede smør, æggene og krydderierne, og ælt derefter gryn og mel ind i dejen, lidt ad gangen. Hold en smule af melet tilbage, så dejen ikke bliver for fast.

Lad hæve et lunt sted i 45-60 minutter, og lav imens fyldet.

Fyld
200 gram smør
100 gram brunt farin
1 spsk kanel
250 gr marcipan

Pisk blødt smør, farin og kanel godt igennem, og tilsæt derefter den hakkede marcipan.

Rul dejen tyndt ud, og smør fyldet på. Rul forsigtigt sammen, og skær tykke skiver, som placeres tæt sammen i et ildfast fad. Lad hele herligheden efterhæve, mens du varmer ovnen op til 175 grader.

Når ovnen er varm, laves topping, som hældes over umiddelbart inden bagning.

Topping
Som topping kan du enten bruge en klat remonce mere, eller du kan smelte 150 gr smør, og røre 50 gr brunt farin i (ja ja, det er slankeversionen…). Puritanere kan naturligvis helt undlade topping, men det sker i hvert fald ikke her i huset!

Bages på nederste rille med en tom plade på næstøverste rille. Jeg bager dem ca. 30 minutter, men prøv dig frem, og kig jævnligt til dem, for ovne er forskellige. Min har for eksempel den charmerende lille feature at den bager mest bagtil, så jeg skal huske at vende pladen undervejs…

Man kan vælge at glasere dem bagefter, men man kan også gå all in, og simpelthen snaske dem (yderligere) til med dolce de leite. Haps. Under alle omstændigheder er sneglene præcis så klistrede og smattede som dén slags skal være – ikke til pænt brug, men fine til at hæve lykke-niveauet adskillige grader! Billederne yder dem slet ikke retfærdighed, men de er heller skabt for at fornøje øjet. Selv tak.

 

Tilbage til forsiden

 

 

Måske vil du også læse...