La La Land 

Mon der findes et bedre sted at se La La Land end på et fly til Los Angeles? Jeg tror det næppe, og jeg var i hvert fald lykkeligt opslugt i de to timer den varede!

Sikke dog en perle af en film; den mest bedårende blanding af klassisk musical, min ungdoms yndlingsserie Fame, og en evigtgyldig kærlighedshistorie. Jeg elskede historien om de store drømmes skrøbelighed, og om hvor afgørende vores mindste valg kan vise sig at blive. De altid aktuelle dilemmaer omkring Hans og Hendes karriere, og om berømmelse vs kunstnerisk tilfredsstillelse, bliver serveret i den lækrest tænkelig indpakning (og her tænker jeg ikke kun på Gosling & Stone, men også på selve produktionen, kostumerne og dekorationerne), og det er helt umuligt ikke at blive revet med.

Jeg fandt karakteren Sebastian langt mere interessant end Mia. Dels synes jeg han er tegnet mere omhyggeligt, dels har han nogen helt vidunderlige replikker, som for eksempel i en sidebemærkning om festmiljøet i Hollywood:

They worship everything and value nothing.

Min yndlingsscene, bortset fra afslutningen, som er i absolut særklasse, er i starten af filmen. Mia leder efter sin bil på en parkeringsplads, og går derfor og klikker med nøglen, som imidlertid ikke har nogen imponerende rækkevidde.

You?ve got to put the keys to your chin, it turns your head into an antenna. I mean, it gives you cancer, but you find your car faster.

– det er Sebs råd, fulgt af en reflektion over, hvordan hun nok vil leve kortere, men få hvad hun vil have hurtigere, og “således jævner det hele sig.”

Jeg sad med et stort begejstret smil, klukkede af grin, og kæmpede med tårerne; alt sammen lidt på skift – og jeg knuselskede hvert eneste øjeblik!

Jeg havde også en skøn bog med; 100 dage, som er en opfølger til Hambros Allé 7-9-13, men det var ærligt talt lidt svært at koncentrere sig om læsningen, for det var en usædvanligt smuk flyvetur. Især den sidste del, ind over Grand Canyon, var betagende, og nærmest ikke til at løsrive sig fra.

Nu er vi godt indkvarteret i det kæreste lille town-house i Huntington Beach, og vil lige snuppe os sådan en 7-8 timer på øjet, inden vi kaster os ud i den californiske sol!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...