Læseudfordring

D. 29. april løber Deweys Readathon endnu engang af staben. Jeg knuselsker readathon; at forære mig selv 24 timer til bare at læse. Det er da luksus! Desværre er jeg, ligesom til efterårets readathon, forhindret i at deltage, men jeg vil helt sikkert kigge med fra sidelinjen, heppe og samle inspiration.

De store readathons er imidlertid ikke den eneste læseudfordring, man kan møde i blogland. Jeg er for eksempel blevet meget inspireret af booktuberen Shannon fra LeaningLights, som ind imellem indbyder til ugelange readathons med forskellige temaer. Det giver lidt sig selv, at et så langt forløb nødvendigvis bliver mindre intensivt; en mere afslappet affære, alene fordi det løber over en hel uge. For nogen tid siden annoncerede hun et readathon, hvor formålet var at få tyndet lidt ud på hylderne med bøger man bare rigtig gerne vil læse. Og der er jo ikke nogen der siger, at man ikke kan lave sin egen lille udfordring!

Forslagene til Shannons læseudfordring var at man læste 1) en bog som havde ventet på hylden i over et år, 2) en af sine nyeste erhvervelser, 3) den første bog i en serie, 4) en opfølger til en serie, og endelig 5) en bog som lå langt fra ens komfortzone.

For mig handler hele denne udfordring om at komme ud af min komfortzone. Normalt er jeg helt overvejende en lyst-læser, der kan falde i staver foran mine boghylder, mens jeg lader fingrene glide over alle de fristende bogrygge, og det er altid spændende at se hvad der kommer med ud!

Jeg elsker imidlertid den slags udfordringer, fordi de giver min læsning et skub. Altid skønt at blive puffet omkring, jo. Og derfor vil jeg bruge den næste uge på at læse. Jeg vil læse bøger fra de fem kategorier, og jeg vil nyde hvert sekund.

Jeg vil læse Lake House af Kate Morton, som nok har tilbragt omkring et års tid med at vente tålmodigt oppe på min tbr-liste. Så vil jeg læse Ladycool, Dit køn er en styrke ? brug det! af Emilia Van Hauen. Den er ny, og jeg kan næsten slet ikke vente med at komme i gang. Kategorien ‘Første bog i en serie’ vil blive repræsenteret af Tågens Fyrste, som er første del af Carlos Ruiz Zafons ungdomsserie, og som opfølger til en serie har jeg valgt den anden af Steve Adams’ bøger om hans tur ad Appalchian Trail: Creaking Geezer, Hidden Flagon. Endelig har jeg valgt Rejser i Scriptoriet af Paul Auster som en bog der ligger udenfor min komfortzone. Umiddelbart måske et lidt mystisk valg, al den stund at jeg (selvfølgelig) er inkarneret Paul Austers-fan, men lige præcis denne her blev mig overdraget fra en anden Auster-fan, med en besked om, at den var uhørt gyselig. Den kunne også fint have været valgt i første kategori, for den har godt nok stået og samlet støv længe, men nu skal det være.

For jeg har jo så uendeligt mange ulæste bøger. Med jævne mellemrum beslutter jeg at læse alt hvad jeg har, før jeg køber nyt. Men så sker der typisk det, at jeg læser en ny anmeldelse, eller en gammel anbefaling, jeg finder ny bogblog som bugner af inspiration, eller opdager at jeg har brug for at genlæse en af ungdommens yndlingsbøger. Eller jeg køber en ny bog, bare fordi. Så er det rart med sådan en uge, som kan give et fremragende alibi for fortsatte bogkøb!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...