Majs Liste

Det føles altså helt mærkeligt at sidde og skrive majs liste hernede i varmen – jeg er jo i totalt sommer-mode, så det kræver lige et mindre paradigmeskift at omstille sig til dansk forårs-tænkning! Men altså, i maj skal jeg:

  • hjem fra Rio. Hjem til dejlige, forårssprøde Danmark, og til dem jeg elsker derhjemme. Det bliver fint, og hvis jeg er bare en lille smule heldig, vil syrenerne på gårdspladsen være lige ved at springe ud, når jeg lander. Det er noget af det bedste ved min gårdsplads: at den er kranset af store, duftende syrener. Da vi overtog gården, var den bare en forblæst, kedelig parkeringsplads, men jeg brugte et par år på at køre enorme læs hestemøg på den, og bagefter plante roser og finde syrener ude i vores hegn, som jeg satte derinde. Nu har planterne vokset sig store, og takker mig for ulejligheden med både læ og velduft!
  • en tur til Warszawa. Der har jeg aldrig været før, men ældstesønnen har en turnering dernede, så vi besluttede at lave en weekend ud af det, og få set byen. Ideer til ting vi skal se og gøre, modtages med tak.
  • tage mig masser af tid til at nusse rundt i haven. Det klør i mine fingre for at komme i gang med min hakke, min skovl og min spade – men jeg skal også bare ligge på et tæppe i en af havens mange skønne kroge med en god bog og spilde en masse tid! – og i forlængelse heraf glæder jeg mig til at
  • læse alle mine lokkende nye bøger. Nogen af dem i haven, men lænestolen skal jo heller ikke forsømmes. Uh altså, sådan en sen forårsaften, hvor man er grundtræt i hele kroppen, fordi man har gjort et godt stykke arbejde, og så lader sig synke ned i en dejlig stol.
  • forhåbentlig inviteres til bålmad hos yngstesønnen. Han har lavet den fineste bålplads, med hjemmebyggede møbler, lys i træerne og max op på hyggen.
  • huske at nyde de lyse nætter. De er så særlige, og nok noget af det jeg holder allermest af ved at leve i Danmark. Alting dufter endnu mere intenst ved aftentide, og hvis bare man kryber i læ for duggen, kan man nyde det den halve nat.
  • gense Long Beach. Vi tager til Californien i slutningen af måneden, hvor vi først skal hænge ud på Long Beach, og bagefter et smut til Las Vegas, hvor jeg ikke har været i årevis.

Det ligner en smukt velpakket måned, med masser af gode ting i vente. Maj skal godt nok også stramme sig an, hvis den skal kunne leve op til aprils herligheder, men mon ikke det går? Jeg synes altid, der er en slags tøvende, magisk skønhed over maj; som om den lige så forsigtigt tilbyder alt det fine sommeragtige i små, delikate doser.

Hvad er jeres planer for maj?

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Du har jammen mange planer for mai måned og den kommer til å fly avgårde i ekspressfart. Både Warszawa og USA høres spennende ut på hver sin måte. Kombinasjonen av reise og hagestell må være gull verdt. I hagen får man tid til refleksjon og fysisk arbeid, og ved å reise får man nye inntrykk og erfaringer til å ta med hjem i bagasjen og fordøye i hagen. Ja takk til begge deler.

    1. Ja, det er en dejlig kombination jeg har at se frem til!

Comments are closed.