12 lovende bøger i min sommerlæsestak

Jeg har snydt. Jeg er allerede i fuld gang med min sommerlæsestak, men på den anden side er der vel næppe nogen der kan bestride sommerens komme, og så går jeg ud fra at det er ok at skæmme den jomfruelige stak. Jeg har udvalgt mig en vældig masse gode bøger, som jeg glæder mig til at kaste mig grådigt over. Meget gerne i skyggen af kastanjetræet i Italien, men jeg er fordringsløs af natur, og læser ligeså gerne mere ydmyge steder. Bare jeg får lov at læse. For både min reol og min telefon bugner af herlige oplevelser, der bare ligger og venter på mig – og nu har jeg endelig tid. Nøj, det bliver godt!

sommerlæsestak

Dagbog fra Zombieverdenen af Klaus Frederiksen og Hanne Rump
Denne her har jeg sådan set nærmest allerede læst færdig, og min anmeldelse følger lige om lidt. I dag vil jeg bare sig, at jeg nød den i fulde drag, og at den var præcis hvad jeg havde brug for: let og medrivende underholdning.

En anden gren af Jesper Wung Sung
Efter at have lyttet til Troels Kløvedals Kineserne syr med lang tråd havde jeg lyst til flere kineserier, og denne er god. En barsk, men også hjertevarm hjertevarm historie om de første kinesere i Danmark. Jeg læser den med ørerne, og det egner den sig godt til.

Til rette vedkommende af Carla Luffe
Denne er én af dem, jeg virkelig glæder mig til at lytte – barndomserindringer, fortalt og indlæst af Carla Luffe selv. Jeg synes altid det giver en ekstra dimension til erindringsbøger, når de bliver læst op af forfatteren.

Små påsatte brande af Celeste NG
Uha, den er god. Er stadig i fuld gang med den, og har ærligt talt svært ved at lægge den fra mig. Den tager udgangspunkt i striden om et barn. Et efterladt barn bortadopteres til en familie, som længselsfuldt har ventet på et barn i mange, mange år – men så ombestemmer moderen sig. Hvem skal have barnet? Hvad er barnets bedste interesse? Læg dertil en indfølende beskrivelse af livet i de pæne Shaker Heights, og du har vundet mit læsehjerte!

sommerlæsestak

Profeterne i Evighedsfjorden af Kim Leine
Har slet ikke læst Kim Leine endnu, og det tror jeg er en fejl. Glæder mig i hvert fald mægtigt til at tage hul på Profeterne, og har ret høje forventninger til den.

Festskrift for halvgamle krager af Mette Korsgaard
Noget sjovt og letbenet, fordi det hører sommeren til. Har en fornemmelse af, at dette festskrift kan læses med et halvt øje, liggende i behagelige omgivelser – måske et sted hvor det ikke gør noget, om jeg kommer til at grine højt. Det er jeg nemlig slem til.

Dødevaskeren af Sara Omar
Den har længe luret på min TBR-hylde, og nu skal det være.  Historien om lille Frmesk, der vokser op i Kurdistan i konstant fare for sin fars luner, og til sidst må sættes i pleje hos mormor og morfar, har fået en hel bunke priser, og jeg ser frem til en rigtig god læseoplevelse.

Niksen af Nathan Hill
Historien om Samuel der forlades af sin mor, og senere i sit liv bliver tvunget til at undersøge hvad der er op og ned i familiehistorien er blevet beskrevet som en imponerende debut, og som et godt bud på Den Store Amerikanske Roman. En ægte feriebog, tænker jeg, som helst skal læses når man har god tid.

Tampa af Alissa Nutting
Puha – denne her er virkelig frastødende. Jeg er gået i gang med den, men er nødt til at tage den i mindre bidder… og alligevel kan jeg ikke lade være. Det er lidt som dengang jeg var lille og havde fået et sår på benet, som jeg ikke kunne lade være med at pille i. Den handler om en pædofil skolelærerinde, som har valgt sit job netop for at kunne være sit begærs mål nær: de små drenge. Man kan sige meget om bogen, men ækel og velskrevet dækker vist overordnet meget godt. Og så det der med såret man er nødt til at pille i.

Happier at home af Gretchen Rubin
Jeg er meget interesseret i lykkeforskning, og Gretchen Rubin er lidt af en pioner på området, i hvert fald for så vidt angår det praktiske aspekt; at få afprøvet teorierne i det virkelige liv. I The Happiness Project satte hun et helt år af til at teste forskellige teorier om lykke, og nu fortæller hun om sin rejse mod et lykkeligere hjemmeliv.

The gifts of imperfection af Brené Brown
Brené Brown måtte med på listen efter jeg læste Renée Toft Simonsens Jeg er Fck*ing Hot. Er Brené Brown god nok til Renée, må hun have noget at byde på, og jeg er meget spændt.

sommerlæsestak

Springflod af Cilla & Rolf Börjlind
Nappede den på min svigerindes hylde, og den tegner godt! Er vild med nordiske krimier, og denne her er oven i købet en del af serie – ekstra bonus!

When we were very young af A. A. Milne
Endelig er der en højtlæsningsbog i stakken. Elsker ideen om at læse højt for hiannden, og denne kom i en gave, med besked om at den netop var beregnet til stille stunder med fælleslæsning. Uh, det bliver godt, ikke mindst fordi Peter Plys bare kan noget helt særligt!

Hvad skal I læse i sommer? Jeg elsker at få ny inspiration!

Måske vil du også læse...