Mors kage

Jeg vil godt lige spørge om noget. Hvordan kan det være, at det der Barndommens Land er forsvundet? Jamen tænk lige engang over det: Dengang var der altid sne til jul, og solen skinnede om sommeren, og man havde enormt meget tid, og der var Ingrid og Lillebror i fjernsynet. Det land har jeg vist fået forlagt, så hvis der er nogen der finder det, må I gerne lige sige til. For er der noget bedre end (minder om) barndommen?

Det skulle da lige være smagen af barndom. Kagerne i Barndommens Land var nemlig ikke bare bedre; de var også STØRRE! Meget større. Og derfor tror jeg også, at jeg vil lave dobbelt portion af min mors vidunderlige nøddekage.

img_4685

Mors Nøddekage

Ingredienser
375 gr smør
450 gr sukker
300 gr hvedemel
4 æg
2 tsk bagepulver
7 spsk piskefløde
150 gr hasselnødder

Bund
225 gr smør og 225 gr sukker røres blødt. 4 æg, 225 gr hvedemel, 2 tsk bagepulver og 4 spsk fløde tilsættes, og det hele piskes godt igennem. Fyld dejen i en lille form, ca. 30 x 45 cm, og bag i omkring 30 minutter ved 180 grader.

Toplag
Mens bunden bager, laver man et toplag med nødder.

Hak 150 gr hasselnødder groft, og put dem i en gryde sammen med 150 gr smør, 225 gr sukker, 75 gr mel og 3 spsk piskefløde. Kog det forsigtigt op, og fordel det over den varme kage, når den er klar. Sæt hele dejligheden tilbage i ovnen, og bag videre i yderligere 10-20 minutter. Når nøddelaget er lysebrunt er kagen formentlig klar – stik i den med en strikkepind eller en kødnål; hvis der ikke hænger noget ved, er den færdig.

img_4669

Måske vil du også læse...