Pakkejulekalender – og en nem origamistjerne

Hvis der er én ting jeg virkelig elsker i starten af juletiden, er det at forberede julekalendere og adventsgaver til mine kære. Hvis der er én ting jeg er knap så vild med ved julekalendere og adventsgaver, er det at skulle finde på 32 adventsgaver og 48 julekalendergaver… Derfor har jeg gjort det nemt for mig selv i år. Jeg købte 24 små gaver til barnevidunderbarnet i én stor pakke, og foldede 24 små papirsposer, som jeg puttede hele herligheden i. Hyggeligt og nemt, og en god løsning på en gavekalender til et delebarn, som ikke lige kan slæbe en udsøgt, hjemmebroderet kalender af den slags jeg selv havde, med sig omkring.

img_8660

Poserne bor i en kurv som jeg har foret med silkepapir og pyntet med en håndfuld origamistjerner. Kurven er faktisk en fin juledekoration i sig selv, og det er nemt for barnevidunderbarnet selv at udvælge de pakker hun skal have med, når hun skal hen til sin mor.

Stjernerne er nemme at folde. Jeg har brugt mønstret papir, men de bliver faktisk også fine i helt almindeligt hvidt A4 papir.

img_8601

Du starter med at klippe en femkant. Hvis du ikke lige kan huske, hvordan man konstruerer sådan én, kan du finde hjælp her.

Fold fem gange ned igennem papiret, fra hver spids ned til den tilsvarende bund. Fold papiret ud mellem hver fold.

img_8600

Dit papir så nu ud som ovenfor, med de fem folder.

Fold bunden op til de folder jeg udpeger på billedet. Fold ud igen, og gentag på alle fem sider.

img_8602

Nu ser papiret ud som ovenfor, med de ti folder.

Fold en af siderne ind.

img_8603

Fold den tilsvarende bund op. Hjørnet folder du udad, som jeg viser på billedet. Fold ud igen, og gentag på alle fem leder.

img_8604

Nu er der virkelig mange folder på dit papir. Fold forsigtigt alle spidserne udad, og hjælp dem eventuelt lidt på vej, så de lægger sig ned i en cirkel.

img_8605

Så Har du faktisk en stjerne, omend den er en smule buttet og ustabil.

Vend den som på billedet ovenfor, med bagsiden opad.

img_8606

Fold hver enkelt af stjernens spidser ind.

Den sidste spids skal lige have lidt ekstra opmærksomhed for at komme til at ligge rigtigt, så den låser hele herligheden.

img_8607

…og værsågod; din stjerne er færdig!

De er noget så fine, og kan bruges nærmest overalt. Hæng dem op, eller læg dem i et fad – brug dem i dekorationer, som til-og-frakort, eller stik dem i hånden på en nisse.

Måske vil du også læse...