Søndags Snapshots, uge 1

Foreløbig tegner 2018 rigtig fint. At være hernede i Rio er som at være på et (meget langt) spa-ophold. Jeg vælter mig i sol, saltvand og god tid, spiser herligt veltilberedt mad af de friskeste råvarer, og får stakkevis af wellness- og skønhedsbehandlinger.

fee07dac-ebb8-400d-baa8-d121574d05b4

Typisk foregår det sådan, at jeg får et top-til-tå eftersyn når jeg er her, så det er en ualmindeligt frisk og velplejet Pia, som hopper ombord på flyet hjem – hvorefter det hele gradvist falder fra hinanden, når jeg er hjemme i hverdagen… Lidt fjollet jo, og derfor er det naturligvis (endnu engang) planen at holde sagerne ved lige når jeg er tilbage i kulden, de mange lag tøj, og alle de gode sager, som fortjener at blive hyggespist når det er koldt udenfor, og man keder sig lidt i munden.

191dbc4e-983e-4f64-905c-fad861d7cde1

Den høje standard jeg kører med hernede, skyldes formentlig ikke kun at alle disse behandlinger er så rørende billige, men også at alle brasilianerne, kvinder såvel som mænd, unge som gamle, rige som fattige, konstant præsenterer sig finest muligt. De er altid deres bedste selv, og på én eller anden måde falder min sædvanlige afslappede skandinaviske, ‘jeg-vågnede-op-sådan-her’ stil lidt igennem. Her er man velpoleret. Hele tiden. Så det er meget af ugen gået med: strand- og poolliv, dejligt selskab og total wellness.

1e93ab0c-e45a-4dbc-8f84-f035c2685b21

Lørdag løsrev vi os dog lidt fra driverlivet, og tog med ældstesønnen op i en af Rios favelaer, hvor vi besøgte et utroligt inspirerende socialt projekt. En mand havde ganske enkelt taget ansvar for at tilbyde jiu jitsu-træning til områdets børn og unge, og det var noget så rørende – og tankevækkende! – at se den entusiasme der blev lagt for dagen. Meget mere om det senere, når jeg har fået sorteret i alle indtrykkene.

I næste uge vender vi næsen hjemad. Det bliver en travl uge, med både skønne og knap så skønne indslag, så måske jeg lige skulle nå at fylde lidt ekstra op på herlighedskontoen… Det vil jeg straks tage mig af.

Måske vil du også læse...