Varm vinter

varm vinter

Jeg har slet ikke ord for, hvor meget jeg nyder at være landet her i kulden og det tiltagende novembermørke. Det lyder måske umiddelbart mærkeligt, men der løber tydeligvis nordisk blod i mine årer, og jeg har brug for kulden og mørket. Dette år har ikke budt på det helt store fra den kategori, al den stund at jeg faktisk kun har været i Danmark i de perioder, hvor landet har været præget af usædvanligt mildt og lunt vejr, så det skønne novembervejr er virkelig tiltrængt!

Fordi vi her i norden har så lange vintre, har vi fået skabt en masse herlige traditioner, som hjælper os igennem de mørke tider. Vi har en rig fortælletradition, masser af højtidsdage som kalder på fejring med familie og venner, og så har vi vores fine strikketradition. Jeg tror faktisk, vi alle har lært at strikke i skolen – jeg husker i hvert fald tydeligt mine klassekammeraters fortvivlede forsøg med svedigt kunstgarn og lange metalpinde, nok især fordi jeg på det tidspunkt for længst var blevet indviet i strikkeriets rige, og dermed bare kunne læne mig tilbage og nyde en times hyggestrik.

Mange er troligt fortsat med at nørkle, mens andre med et lettelsens suk har lagt pindene fra sig, straks det ringede ud til frikvarter. Nogle har holdt lange strikkepauser, og måske endda glemt det hele undervejs. Skulle der sidde nogen blandt dem og fortryde, er der hjælp at hente i den hyggelige lille bog, Varm Vinter.

Varm Vinter er en fin lille bog, som gør det nemt at komme i gang med at strikke. Der er 24 gode, enkle og velskrevne opskrifter på brugbart tilbehør til vintergarderoben. Her er sokker, halstørklæder, sjaler, vanter og meget mere, alt sammen lavet og beskrevet så simpelt, at enhver som kan slå masker op, strikke ret og vrang, og lukke af kan være med. Faktisk vil jeg vove den påstand, at alle ville kunne strikke bogens modeller uden problemer, hvis de enten kan huske en smule fra skoletiden, eller er friske på at lære det helt grundlæggende fra enten en god ven eller en YouTube video.

Jeg tænker, at bogen er højaktuel lige nu, hvor julen venter om hjørnet. Du kan hygge dig med at strikke julegaver til dine kære – eller du kan give bogen i gave til en strikker, du holder af! Den koster kun 149 kr, og er også udkommet som e-bog til bare 99 kr.

Forfatteren, Mette Walther, har også skrevet bogen 40 Nemme Sokker, som er en slags grundbog i sokkestrik, og så har hun en dejlig blog, hvor du kan finde strøtanker om strik, anmeldelser af strikkebøger og meget andet.

 

Måske vil du også læse...