Novembers liste

På denne tid af året plejer jeg altid at citere Henrik Nordbrandts digt, Året har 16 måneder. Det skal jeg nok skåne jer for i år, og bare nøjes med at konstatere, at jeg vældig godt kan lide november. Det er sådan en hyggelig måned, som den ligger der og putter sig midt imellem smukke oktober og enestående december. Man ankommer altså til november fyldt godt op med alt det gode, og ved, at noget endnu mere fantastisk er i vente. Hvordan kan man andet end at elske november?

I mit hjem starter julen så småt d. 9. november, dagen efter min fødselsdag. Mest inde i mit hoved, med juleplaner og juleideer og juledrømme, men ret hurtigt kryber julen ud af mit hoved, og breder sig rundt i hjemmet. Det første er typisk julemusikken, juleduftene og de ekstra mange stearinlys, og derefter kommer nisseparaderne, julekuglerne i alle vinduer, og de overdådige dekorationer. For jeg kan slet ikke få nok af julen. På ingen måde overhovedet.

Årets november bliver ekstra speciel, al den stund at jeg ikke har været hjemme siden starten af september. Der er en masse mennesker, jeg skal kramme og nyde, og en masse kærlighed der skal øses ud over mit forsømte hjem – og jeg glæder mig!

Aldrig giver det bedre mening at være strikker end i november. Det er sweater-vejr både ude og inde, og julen venter tålmodigt, lige rundt om hjørnet. Der skal bløde puder og uldne tæpper i alle møblerne, og bogstabler og stearinlys på alle vandrette overflader – der skal, med andre ord, skrues helt op for den hygge, som vi er så gode til på vores nordlige himmelstrøg.

Jeg skal bage og hygge og tænde op i brændeovnen, og jeg skal ud og trave skønne, kolde ture med Fili. Åh, at komme tilbage efter sådan en tur, med kulden bidende i kinderne, og så pakke sig ind i et lunt tæppe, og sidde og drikke varm kakao!

Mit elskede Loveshack skal også have besøg. Det er et fortryllet sted, som altid gør mig glad i låget – og jeg har slet ikke været der siden foråret!! Vi skal ned og tænde bål i haven, riste skumfiduser og gå lange ture langs stranden.

Så ja, november bliver dejlig. Som altid. Jeg ønsker jer alle en herlig måned, med regn og rusk, og masser af hygge!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Lotte says:

    Hej Pia.
    Synes ikke jeg kan finde garn du har til salg. Kommer der mon mere…

    1. Er det et særligt garn du leder efter? Der er ikke så meget håndfarvet garn tilgængeligt lige nu, men jeg satser på at få farvet en masse de næste par uger! Sig gerne til, hvis du har særlige ønsker 🙂

Comments are closed.