Min variation over Sophie’s Universe

Jeg kastede mig jo over Sophie’s Universe, det fine hæklede tæppe, her i sommer. Og hold da op, hvor jeg nød det! Hver enkelt omgang bød på sine egne glæder, og det lækre tæppe bare voksede og voksede mellem fingrene på mig. Jeg hæklede det i tykt bomuldsgarn, og planen var, at jeg skulle ende med en kæmpe vams, som jeg kunne forsvinde under i de lange vinteraftner.

Men. For der er jo altid et men. Undervejs i arbejdet opstod der et behov for et mindre tæppe. Et mindre, rektangulært tæppe. Så jeg sadlede om, og her er min helt egen variation over Sophie’s Universe. Et fint lille tæppe, på ca. 80 x 65 cm., i de skønneste, lyse farver.

Jeg hæklede efter Dedris originale opskrift, men plukkede lidt hist og pist i den. Helt præcist, så hæklede jeg del 1, 2 og 3 efter opskriften, hvorefter jeg begyndte at gøre Sophie aflang. Det gjorde jeg ved at nøjes med at hækle frem og tilbage på to af siderne, i stedet for at hækle hele vejen rundt. Jeg hæklede det afsnit af del 5, som relaterer sig til de lange sider (for i del 5 er den originale Sophie ottekantet), og vips, var min Sophie aflang.

Herefter afsluttede jeg med at hækle del 17 og 18 hele vejen rundt om tæppet – og det blev noget så fint!

En dag skal jeg helt bestemt hækle hele Sophie’s Universe, men så tror jeg nok at jeg vil vælge nogen mørkere farver, og hækle i uld fremfor bomuld. En vision af Sophie’s Universe i lutter nuancer af grå trænger sig stædigt på – sikke en lækker sag, det kunne blive…

Men indtil videre nyder jeg min mini-Sophie, som jo nærmest er et lille kunstværk – og dertil noget af det sjoveste nørkleri, jeg nogensinde har siddet med!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Hvor er det fint, nogle virkelig skønne farver du har valgt.
    Og sikke en god idé at gøre tæppet aflangt. Det gør det på en måde lidt mere anvendeligt 🙂

    1. Tak Anja. Får vi snart lov at se dit tæppe?

      Jeg er faktisk ret glad for den aflange facon – som du siger, er det lidt nemmere at bruge.

Comments are closed.