DIY Blomsterkurve til små brudepiger

Fest-tema

Sidste indlæg i mit fest-tema – det lover jeg. Jeg er bare så ellevild med fest og ballade, og det som hjertet er fuldt af, osv…

Men altså: sidste indlæg. Og det skal handle om de kære små. Om blomsterpiger.

blomsterkurve

Herligt at starte en vielse med et lille indslag med nuttethedsgaranti jo – og til dén ende er små blomsterpiger et indlysende valg. Spændende på den nærmest gysende måde for dem, at stå dér og vente på at musikken starter, men også en pragtfuld oplevelse, som de var meget stolte af bagefter. Ikke helt så stolte som faster/farmor selvfølgelig, men så stolt kan man ikke være førend man når en vis størrelse, for så revner man.

Jeg havde lavet de små kurve (og de tog naturligvis en halv time) af helt enkelt hvidt karton. Nu bagefter tænker jeg, at de også ville være skønne i groft håndlavet papir og fyldt med nisser, eller i gnistrende sort proppet med hvide blomster. Må bare komme i gang.

Jeg tegnede ganske enkelt en cirkel i den størrelse, jeg ønskede bunden. Langs cirklens kanter lavede jeg små takker, og klippede hele herligheden ud. Super festligt at klippe takker, og så var jeg godt beskæftiget.

Jeg lavede også to strimler af karton. To, fordi mit ark ikke var langt nok til at jeg kunne klippe ét stykke som kunne nå hele vejen rundt, så det blev til to, som blev limet sammen til en ring.

Jeg foldede alle takkerne op, og smurte dem med lim på ydersiden. Derefter satte jeg ringen ned over bunden, og pressede takkerne ud, så de klistrede fast på indersiden af den – og så var første kurv sådan set færdig.

Kurvene blev pyntet med silkebånd, blomsterblade (som dem der blev kastet med), en lille vifte og hanke af tyl. Ikke spor solidt, men yndigt – og de skulle jo sådan set også bare holde ca. fem minutter. Vores blomsterpiger var dog nænne om dem, fordi de ville have dem med hjem bagefter 😉

Et sidste bryllupsbillede, af blomsterpiger sans blomsterkurve – og så er det slut med fest og ballade. I morgen er Langsom Lørdag tilbage igen, og alting falder forhåbentlig snart tilbage sin vante gænge. For uanset hvor meget jeg holder af fester og fejringer, så kan hverdagen altså noget helt særligt.

Måske vil du også læse...