Kyndelmisse

I aften er det Kyndelmisse, hvilket betyder at halvdelen af vinteren er gået. Og hov ? hvad skete der lige for dét? Jeg er jo dårligt nok begyndt! Men altså: Kyndelmisse. En lysmesse, som fejrer forårets snarlige komme, og en dag hvor man kan tage varsler. Hvis det blæser så meget til Kyndelmisse, at 18 kællinger ikke kunne holde den 19. ved jorden, så er foråret lige om hjørnet.

I forne tider blev dagen fejret med øl og brændevin, og med særlige menuer, hvoraf især én fortjener en genoplivning. Pandekager skal man have til Kyndelmisse, det er sikkert og vist. Spørg mig ikke hvorfor, for når der er pandekager involveret, stiller jeg ingen spørgsmål.

Mmm… pandekager. Pandekager med sukker og syltetøj, eller endnu bedre, med masser af Nutella, eller, hvis det skal være helt vildt (og hvorfor skulle det ikke dét?), med doce de leite. Haps.

Kyndelmisse betyder som sagt lysmesse, så i aften vil jeg fylde borde og vindueskarme med lys, mens jeg propper mig selv og mine kære med pandekager, velvidende at enhver må yde sit. De der traditioner holder jo ikke sig selv i hævd!

God Kyndelmisse!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Jeg overvejer også at smide nogle pandekager på bordet i aften. Kyndelsmisse eller ej, så er det altid velkomment herhjemme :-). Rigtig god dag til dig. KH Dorte

    1. Ha ha, ja det er rigtigt – hvem behøver vel en undskyldning for pandekager…? Jeg håber I får en hyggelig aften! Knus, Pia.

Comments are closed.