Borddækning i sort, hvid og rød

 Fest-tema

Til festen i lørdags var det jo ikke kun laden, der var pyntet op. Vi havde også sat vores festtelte (ja, i flertal) op, og telte kræver altså en noget større indsats end ‘rigtige’ lokaler. Jeg synes nemt de bliver sådan lidt tarvelige, i hvert fald hvis man ikke går hele den dyre vej, med kuppeltelte, stoflofter og så videre, og det gjorde vi ikke. Vi brugte vires gode gamle telte, som er smækfyldt med herlige minder, og så havde jeg dækket nogen overdådige borde. Muligvis lidt til den voldsomme side kunne man måske mene – det var i hvert fald godt, at der ikke også skulle være plads til en masse mad på dem. Kan bare virkelig godt lide pyntede borde.

Borddækning i sort, hvid og rød

Jeg havde valgt at lave min borddækning i sort, hvid og rød, og de farver kunne altså noget sammen. Sorte duge og servietter, hvide tallerkner og lys, og røde rosenblade strøet ud mellem lysene. Jeg havde lavet bordkort i samme farver, og dem var jeg mægtig godt tilfreds med. Og det var godt, for jeg havde godt nok brugt lang tid på dem…

Jeg tog et billede af et mønstret tapet, og klippede en detalje af det ind som kanter. Derefter skrev jeg teksten ind – og her blev det rigtig tidskrævende, fordi jeg tabte mit hjerte til fonten Trubble. Som ikke kommer med danske specialtegn, naturligvis. Så jeg har prikket å’er og streget ø’er i én uendelighed… Endelig printede jeg kortene ud på almindeligt hvidt papir, og klæbede den op på sort karton – ret tidstungt, men det blev godt!

Over bordene hang jeg vifter i sort og hvid, og ballonguirlander i sort, hvid og rød. Det bandt de store telte fint sammen, og gjorde det hele lidt mere intimt. Og så pyt med, at mine svigerdøtre stadig har lidt kramper i fingrene af at sy guirlander, og ham min elskede er en kende træt efter at have pustet 500 balloner op. I virkeligheden er de jo både glade og stolte over deres bidrag. Tror jeg 😉

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Du altså, må bare bøye meg dypt i støvet for en kreativitet og innsats som du har lagt inn for dette store selskapet. Jeg håper gjestene satte stor pris på det og at det blei et uforglemmelig party. Jeg er så imponert over deg og hvor stilfullt du har laget det hele og inne minst, all jobben som kreves for å få til noe slikt. Tommelen opp for deg, Pia!

    Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

    1. Sikke nogen smukke ord, Ingrid, de varmer mit hjerte. Jeg elsker jo at holde fest og dekorere – faktisk sagde mine drenge i deres tale, at ‘hvis mor møder en forhindring, så pynter hun den med blomster og balloner’ 🙂

Comments are closed.