Min italienske terrasse, del l

Som jeg har nævnt et par gange, har vi haft gang i noget terrasseprojekt hernede. En temmelig omfattende omgang, som da heller ikke er fuldkommen afsluttet endnu, men bortset fra de allersidste granitsten, lidt mur, en sti, noget lys, tilplantning og et par andre småting, står den klar. Og under alle omstændigheder fungerer den fint nok til denne sommer. Hellere vende blikket væk fra stenbunker og strittende ledninger, end have et hold håndværkere gående i ferien!

Den nye terrasse består egentlig af tre mindre dele, som bindes sammen af en gigantisk trappe. Den del jeg vil vise i dag, er faktisk slet ikke ny. Det er den terrasse huset kom med, da vi købte det. Vi har bare ændret på brugen og indretningen, fordi vi nu pludselig har en overdådighed af plads at gøre godt med.

Denne del af terrassen har sol om formiddagen, og skygge fra tidlig eftermiddag. Den ligger tæt op ad husets tykke stenmure, som suger solvarme til sig hele dagen, og den er således genial til en hyggelig aften-lounge.

Billederne her er taget om formiddagen, når solens stråler forkæler området. Vi sidder her i den tidlige morgenstund, hvor varmen er velkommen, og så flygter vi, når solen rigtig får magt. Tidligere var det her, vi spiste vores morgenmad, og var vi flere end to, var der nærmest altid kamp om skyggepladserne under parasollen.

Om aftenen bliver her ekstra fint. Her er nemlig skøn hyggebelysning på selve terrassen, og projektører der oplyser træerne og de gamle ruiner bag os.

Fra denne terrasse er der ikke udsigt over søerne. Til gengæld kan man beundre spøgelsesbyen Bilate, hvor vores hus er det eneste der er beboet. Med mindre selvfølgelig man tæller får, kaniner og æsler med.

Og ja, man kan også se helt ned på vejen, så man kan holde styr på, hvem der kommer og går; en opgave Tyson tager meget alvorligt.

Et nyt indslag er vores udendørs bruser. Det var ret nemt (sagde håndværkertypen) at bore et lille hul i muren, så vi kunne føre både varmt og koldt vand ud, og da Peter så fandt en vidundersmuk håndbruser på nettet, var vores nye badeværelse født. Ikke at vi havde brug for det som sådan, al den stund at huset rummer tre dejlige badeværelser. Faktisk overtog vi det med hele fire badeværelser, men det ene nedlagde vi. Selvom vi jo trods alt er to…

Måske vil du også læse...