En god start

En stille morgen med solen strømmende ind gennem vinduerne, varm te på kanden, og en god bog der bare tigger om at blive læst. Morgenstund har i sandhed guld i mund, i hvert fald når man er så heldig at man har god tid til at nyde den (og den ikke starter alt for tidligt…).

Jeg holder meget af begyndelser. Jeg holder af januar, fordi januar betyder begyndelsen på et nyt år, og på samme måde holder jeg af morgenstunden, fordi den bærer hele den fine, nye dag i sig. En funklende ny dag ligger dér, og venter på at man kan fylde timerne med glæde, skønhed, varme, eller, i trangere tider, med stoisk ro, og tillid til, at alting hele tiden ændrer sig.

Når sorgen rammer, som den jo ind imellem gør, er det let at blive tung, men meget tungt at være let. Når det sker for mig, gør jeg mit bedste for ikke at gøre en slem situation endnu værre. Jeg gør mig umage med ikke at vende virkeligheden ryggen, ikke at ‘opfinde’ en virkelighed som passer mig bedre. Jeg prøver at holde ud at se det der er ? men samtidig også sørge for at se det hele, også det der ikke er slemt. Der florerede på et tidspunkt en morsom lille ting på Facebook; en film hvor der var to kolonner med hastigt skiftende billeder. Man blev så instrueret i at fæstne blikket midt imellem de to kolonner, så man kun så billederne perifært. Når man havde gjort det en tid, ændrede billederne karakter, og blev nærmest til karrikaturtegninger. Filmen viste meget tydeligt, hvor grov og upræcis vores perception er, og den viste også, hvordan alt det vi ikke husker at være opmærksomme på, udviskes og bliver uvedkommende. Denne lille gimmick gav mig en bevidsthed om, at når tingene er svære, er det ekstra vigtigt at holde sig de små ting for øje, på glade dage såvel som mindre glade. Det gælder ikke kun, når den store sorg rammer, men også når dagen bare synes trist og ligegyldig. Det er let at være tung med en træls dag, men det er en god ide at gøre en ekstra indsats for at kæmpe sig let. Og en morgenstund i en solstråle er altid en god ting.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Via Riis says:

    Kloge & smukke ord fra min kloge og smukke datter

    1. Jeg har jo lært fra den bedste 😉

Comments are closed.