Søndags Snapshots i karantæne

 

 

Fordi jeg har rejst en del helt indtil grænsen blev lukket, har jeg valgt at gå i karantæne et par uger. Det er såmænd ikke fordi det gør den helt store forskel for en hardcore introvert som mig, men alligevel… jeg gør mig ekstra umage for at træffe alle mulige forholdsregler for ikke at sprede en smitte, jeg muligvis har taget med hjem.

karantæne

Og således har jeg brugt meget tid på FaceTime denne uge. Barnevidunderbarnet (ovenfor) er jo hjemme fra skole, og keder sig bravt; barnemirakelbarnet sidder helt ovre i Texas og savner sine bedsteforældre, og min stakkels mor er i isolation. Hun keder sig formentlig ligeså meget som ungerne, men jeg må sige, at hun bærer det noget mere graciøst. Det har været voldsomt hyggeligt at snakke med dem allesammen, ikke mindst fordi man kan lave en masse spas (på den lidt barnlige måde, men hvis ikke legebarnet skal frem nu, hvornår så?), og det er bestemt noget, jeg vil gøre mere af. FaceTime altså, ikke spas. Eller jo, også spas. At se hinanden, og måske endda drikke en kop te sammen, er nemlig så meget bedre end en hurtig sms. Det er selvfølgelig slet ikke det samme som at være sammen, men næsten – og næsten er også værd at tage med.

håndfarvet garn

Jeg har også strikket virkelig meget. Fordi karantæne… Min tennisalbue er ikke umiddelbart begejstret, men den har fået besked på at pakke sig, for i krisetider må vi alle yde. Min veninde og jeg er gået i gang med en spændende sam-strik, hvor vi begge nørkler derudaf efter samme opskrift. På den måde kommer hun samtidig til at fungere som teststrikker på mit nye design, og det er jo bare fantastisk!

Sweateren vi strikker er da også blevet opkaldt efter hende, og den er uden tvivl det af mine designs, som jeg er allermest stolt af. Jeg glæder mig så meget til at kunne vise jer mere end bare detaljer, for pasformen er genial (sagt sådan i al beskedenhed, naturligvis). Helga var faldet for mit lækre Limagarn, i en skøn, grågrøn farve, men hun vidste ikke helt, hvad hun skulle strikke af det. Vi rodede lidt rundt på bloggen efter en passende opskrift, men fandt ikke rigtig noget – og så gik jeg selvfølgelig i gang! Vi er endt med en overdådigt skøn sag, med herlige rib-detaljer og et valgfrit mønster på bærestykket. Den bliver lavet med masser af bevægelsesfrihed, som bliver holdt i ave af lange, stramme ærmer og en lille turtleneck – og den bliver bare smuk. Selv strikker jeg, endnu engang, i mit håndfarvede garn – i den farve jeg har døbt Skorstensfejeren. Og ja, jeg har også en farve, jeg kalder Hyrdinden, og alle mulige andre eventyrfigurer har lagt navn til de forskellige farver, jeg kommer op med.

Nu er vi taget ned til mit Loveshack, som jeg jo har overtaget efter min mor. En af de mange ting jeg holder af hernede, er at jeg fra tid til anden falder over hendes små håndskrevne noter hist og pist. I det hele taget elsker jeg bare mit lillebitte sommerhus, som har taget imod os med åbne arme, og som nu står og kror sig elegant med fine, nye vinduer. Ham min håndværkertype har været flittig, og det er blevet noget så godt! Jeg ved ikke om I er klar til Corona-jokes endnu, men jeg trak i hvert fald på smilebåndet, da jeg så Piers Morgans Public Service Announcement om, hvordan Coronavirus er skabt af kvinder: Symptomerne er som ved en influenza, argumenterer han, fordi kvinderne ved, at influenza er mændenes kryptonit. Sport og pubber er lukket ned, og alle er i karantæne, så der er tid til at få de forskellige små hængepartier fra hånden – meget apropos…

Næste uge skal tilbringes i mit lille farve-studio og foran computeren. Nu vil jeg nemlig tage mig sammen til at få lagt noget af mit håndfarvede garn i butikken, for jeg elsker stadig at eksperimentere med nye metoder, og farver således langt mere end jeg, selv med den bedste vilje i verden, kan nå at strikke op.

Jeg håber I holder modet oppe og hænderne rene. Det her får også en ende, men indtil da kan vi ligeså godt gøre vores bedste for at have det så rart som muligt, mens det står på. Stort virtuelt, ikke-smitte-spredende knus til jer alle!

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Bitten Dalgaard says:

    Til Pia. Ved ikke om det er det rette sted at komme med et ønske. Jeg vil gerne have en opskrift på en strikket sommerbluse med korte ærmer. Strikket af en tråd alpaka silk og en tynd uld, på en pind 4-4,5. Helt almindelig uden dikkedarer, og gerne strikke nedefra. På forhånd tak

    1. Det er et fint sted at komme med et ønske, og jeg har skrevet mig det bag øret

  2. Jeg håper på at denne coronatilværelsen snart er over og er veldig spent på hvorda verden vil se ut på den andre siden. Heldige deg som kan dra til ditt sommerhus. Her i Norge er det strengt forbudt å oppholde seg i sine sommerhus og vinterhytter på fjellet nå i denne coronatiden. Det ser ut til at påsken må tilbringes hjemme i år.

    1. Åh ja, det kunne være godt, om vi snart var ude på den anden side! Jeg forstår ikke helt, hvorfor I ikke må tage på fjeldet – der kan I vel lige så godt holde afstand som i byerne? Faktisk nemmere, skulle man tro… Så trist at du må undvære din hytte 🙁

Comments are closed.