Farmors Søndags Snapshots

Sikke en uge. Forårssol, anemoner og blomstrende hvidtjørn, hvor end man kigger hen – og så lige en smule sne. Aldrig er Danmark smukkere – eller mere spændende – end i det spæde forår. Jeg bliver i høj grad påvirket af mine omgivelser, og stortrives i skønhed. Det giver mig energi som nærmest intet andet, og i disse dage er jeg høj på skønhed. Og på mirakler.

For først og sidst har ugen naturligvis handlet om lille John, mit barnemirakelbarn, som kom til verden i mandags, hvilket betyder at han deler sin fødselsdag med Buddhaen. Slet ikke nogen skidt dag, hvis man spørger mig. Jeg føler mig uendeligt priviligeret, sådan at få lov at have ham herhjemme. Virkelig at få lov at lære det fine menneske at kende, og være en del af hans hverdag, helt fra starten.

Sidste uges lyspunkter druknede jo helt i Johns dag, men der er ét af dem, som jeg lige vil dele i denne uge. Nemlig min endegyldige sejr i kampen om øjenbrynenes vokseretning – #firstworldproblems, jeg ved det godt, men nøj hvor det altid har irriteret mig, at mine øjenbrynshår synes de skal vokse nedad i mit ansigt. Jeg havde faktisk resigneret. Havde indset, at der bare ikke fandtes øjenbryns-gel nok i verden til at holde dem på plads mere end 3-4 minutter ad gangen – men så fik jeg et øjenbryns-lift hos kosmetolog Aline Borges, og så kunne de lære det! Behandlingen ændrer simpelthen hårenes struktur, så de bare retter ind, og jeg elsker det.

Vi er så heldige at vi bor lige på kanten af den skønneste skov. Vores ‘have’ ender nede i skovbrynet, og for nylig talte vi om, hvor megen glæde vi har haft af skoven i de godt tyve år, vi har boet her. I begyndelsen red vi skovene tynde på vores små, robuste islændere, senere blev det mest til hundelufte- og cykelture, og de senere år har vi vandret dem igennem igennem på kryds og tværs, og overnattet i nærmest hver eneste krog af dem. I denne uge har vi kun nydt skoven fra bilens vinduer, når vi er kørt igennem den på vores vej til og fra hospitalet, men den slags hurtige glæder skal man heller ikke kimse ad. For hvor skoven dog er frisk og stor, og det håber jeg, vi alle kan nyde i den pragtfulde påskeuge der ligger foran os!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Nyt liv med børnebørn er næsten på højde med selv at få børn. Jeg forstår så meget din glæde.

    1. Ja, det er ganske særligt <3

Comments are closed.