Forsinkede Søndags Snapshots

Ahmen, ved du nu hvad… Jeg er blevet sløj. Sådan en helt typisk vinterting, hvor hele kroppen bare gør ondt, og protesterer mod enhver form for fysisk indsats. Halsen er dum, og hovedet er tungt, der er et strejf af feber, og under normale omstændigheder ville jeg snuppe en håndfuld Panodiler og styre trygt igennem julens festivitas. Men. Sådan spiller klaveret ikke rigtig i år, vel? Så jeg er krøbet i Corona-skjul, indtil jeg får resultatet af min test. Egentlig ikke noget, jeg normalt ville protestere voldsomt over (#introvert), men det er jo JUL! Og så er det ikke ok. Svinger lidt i mellem på den ene side at drømme om bare at lade som ingenting og køre på som normalt, og på den anden side at nyde roen helt enormt, på en nærmest skyldbetynget måde. Må nok hellere holde mig til den sidste mulighed, tænker jeg.

Nåede lige en smuttur til Århus, inden sygdommens svøbe lagde sig om mig. Århus er bare hyggelig, og da især ved juletid. Turen var på ingen måde tænkt som en juleindkøbstur, og det blev det da heller ikke. Det blev mere en slags Pia-indkøbstur. Ups.

Det var lidt specielt at se, hvor mange mennesker der var samlet på byens serveringssteder fredag aften. Vi havde ikke skænket bordreservationer en tanke, så endte med en lang – og heldigvis hyggelig – tur gennem midtbyen, før vi omsider fandt et sted at fouragere. Interessant egentlig, hvor hurtigt man vænner sig til en ny normal, hvor det ikke er sædvanligt at se unge mennesker i lag. Forstår dem nu godt; vi er vist alle Coronatrætte, og som ung er man jo heldigvis udødelig.

Jeg har hygget mig i sofaen, blandt andet med at scanne Tales.dk’s julegave-ideer, hvor jeg faldt over Camilla Läckbergs nye bog, Nådesløse kvinder. Jeg er die-hard Läckberg-fan, og denne hører så afgjort til i den rigtig gode ende af hendes omfattende forfatterskab. For hvad skal de stille op, de tre kvinder, som hver tumler med deres ægteskabelige problemer? Hvad gør en kvinde, som bliver holdt som husdyr? En kvinde, som bliver banket? En kvinde, som bliver ydmyget? Hvis de er nådesløse, handler de. Den er alt for hurtigt læst, men hold op, hvor var jeg godt underholdt!

Næste uge skal jeg ikke på juletur med indlagt lækker frokost sammen med manden. Jeg skal heller ikke ud og købe julegaver, eller fejre Rohatsu i templet. Men med lidt held skal jeg julekagebage med min mor på torsdag – kryds lige fingre for, at jeg får et hurtigt svar på min test.

Jeg håber I får en forrygende juleuge, med al den hygge, I overhovedet kan proppe ind i den. Hvis I nu klarer nogle af de udadvendte aktiviteter, kan jeg jo tage mig af det stille og nære, ok?

 

Måske vil du også læse...

10 Comments

 1. Jette Berg says:

  rigtig god bedring. håber ikke du er ramt af Corona. I mellemtiden fortsætter jeg med candyfloss sweateren.
  Er så glad for alle dine skønne opskrifter.

  1. Det bliver spændende at få mit testsvar – jeg tror bare det er sådan en almindelig vinter-ting, men i disse tider er vi jo nødt til at passe på hinanden!
   Dejligt at du strikker Candyfloss; den er så hyggelig.

 2. Bente Nedergaard says:

  Rigtig god – og forhåbentlig negativ – bedring!

  1. Tusind tak <3

 3. Inger Moll says:

  Håber, du har fået det bedre og testen er negativ. Dejligt, I havde en god tur til Århus! Kan se, at I også gik forbi Garnkisten! Hun forhandler nogle gode garner og har masser af strikkegodter! Fortsat god bedring!

  1. Ja, Århus har virkelig nogen fine strikkebutikker! I det hele taget er det jo bare en dejlig by, som jeg altid nyder at besøge – du er heldig at bo så nær ved den 🙂

 4. Pia says:

  Kære Pia.
  Jeg håber, du har fået et godt testresultat, og at du føler dig friskere ?
  Ellers er det bare med at nyde et par dages ro, og måske få motioneret strikkepindene lidt ?
  Jeg er i gang med at strikke igen efter min strikkepause, nu er det igen en Carlazzo – men denne vil jeg prøve at lave ærmer i, så jeg får en vinterudgave af den smukke bluse.
  Alle mine bedste ønsker til dig.

  1. Tak Pia – testen var heldigvis negativ, så julen kan fortsætte 😉
   Jeg har også drømme om at strikke en langærmet Carlazzo – jeg glæder mig til at se din!

 5. Jannie Nyegaard says:

  Rigtig godt nytår
  Glæder mig til et år med masser af dejlige podcast/youtube fra dig og se alle de smukke ting du får kreeret og til Covid 19 snart er under kontrol så vi alle kan rejse ud i verdenen igen, ja bare møde hinanden igen på kryds og tværs, nye strikkekomsammen, alle de skønne kulturelle oplevelser vi heldigvis også kan opleve i vores lille DK.
  Ønsker det bedste for dig og din familie i 2021.

  1. Åh ja, det er gode ting at se frem til!! Rigtig godt nyt år – og tak fordi du gider være med i mit lille univers 🙂

Comments are closed.