Hæklestrik

Jeg er storforbruger af strikkebøger. Jeg elsker at besøge en velassorteret boghandel eller mit lokale bibliotek, og samle mig en ordentlig stak herligheder, som jeg så kan pløje mig igennem i en kreativ lykkerus. For hvor er der dog bemærkelsesværdigt mange gode ideer derude – og hvor jeg dog bare får kløe i min strikkefinger, når ideerne præsenteres delikat…

Forlaget Klematis har sendt mig bogen Hæklestrik af Zuzanna Madsen, og den er den fineste lille genistreg. Hæklestrik er nemlig nøjagtig hvad det lyder som: en opfindsom kombination af strik og hækling, som er lige til at gå til. Ingen særlige værktøjer er nødvendige, bare helt almindelige strikkepinde og hæklenåle.

hæklestrik

Bogen bugner af fantastiske mønstre, alle sammen præsenteret som små fine klude, men naturligvis lige så velegnede på bluser, huer, puder, tæpper og alt muligt andet. Der er både strukturmønstre, hulmønstre og mønstre med farver, og ingen af dem er komplicerede – de er bare pæne. Rigtig pæne. Og jeg må straks i gang med at øve mig, så jeg kan bruge et af mønstrene på huen til John Little’s hentesæt!

Hvis du har styr på de allermest grundlæggende strikke- og hækleteknikker, og har mod på lære mere, er Hæklestrik bogen for dig. Selv en novice udi håndarbejdets kunst kan nemt gå til bogens teknikker, som er virkelig simple, men giver en fantastisk effekt. Selv har jeg tænkt mig at teste de forskellige teknikker på små klude. Mit lager af strikkede klude er nemlig svundet noget, og det er altid sjovere at strikke noget nyt, end at gentage de samme gamle mønstre i én uendelighed. Og så er jeg altså helt vild med, at jeg ikke længere behøver at vælge om jeg vil strikke eller hækle, men kan vælge frit fra alle hylder i ét og samme arbejde!

Bogen kan købes hos Garnspecialisten, og er den oplagte værtinde- eller venindegave, til en nørkler du holder af.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Næh, hvor lyder det spændende! Den bog gad jeg godt at have! 🙂

    1. Den er virkelig god – du må sætte den på ønskelisten. Eller putte den i en fastelavstønde til dig selv 😉

Comments are closed.