Søndags Snapshots fra Rom

Min dejlige uge har selvfølgelig først og fremmest handlet om Rom. Byen, forstås – jeg har ikke slået mig på flasken! Svigerdatteren og jeg havde en helt vidunderlig, omend alt for kort tur dernede, og den slags kan jeg altså leve højt på længe.

Jeg bruger altid AirBnB, når jeg er i Rom. En sjov detalje, der går igen i alle de boliger jeg har været i, er bøger. Masser af bøger, i dem allesammen. Og det er jo, som det skal være; intet hjem uden bøger. Dertil er boligerne oftest ganske charmerende, og denne gang havde vi oven i købet en skøn tagterrasse, med udsigt over byens tage.

Vi har nydt både de store seværdigheder, og Roms små finurlige kroge. Forum Romanum og kattehjemmet ved Largo di Torre Argentina; min (okay, Berninis) fine elefant på Piazza Minerva; Colloseum og Arco degli Acetari i Via del Pellegrino.

Ind imellem har det regnet lidt, men pyt med det, når man kan søge tilflugt i byens bedste pasticceria, d’Angelo, på Via della Croce 30. D’Angelo er altid en omvej værd, med deres mageløse udvalg af betagende små spiselige kunstværker. Min favorit er deres cannolini med knuste pistacienødder – en himmerigsmundfuld, intet mindre.

Et sidste tip til Rom: Er du så heldig at råde over en kristen rejsekammerat, er det ganske særligt at tage sådan én med til byen. Jeg har nydt nogen meget rørende stunder, når der blevet tændt lys, ofret bønner og slået korsets tegn. Selv Peterskirken, som ellers ikke hører til mine yndlinge, er særlig i så godt selskab, og jeg er meget taknemmelig over at have set den gennem svigerdatterens oprigtigt påskønnende øjne.

Èn ting, jeg godt kunne have undværet at få med hjem fra Rom, er en ondskabsfuld monsterforkølelse. Hidtil har jeg formået at navigere mellem andres sygdomme uden at lade dem ramme mig, men nu var det åbenbart nok. Jeg ligger underdrejet med feber, snot (undskyld de ækle detaljer) og en djævelsk hovedpine, men satser på, at jeg hurtigt er frisk igen. I næste uge tager jeg nemlig til Mallorca, hvor vejrudsigten lokker med forår, og så er der næppe noget bedre tidspunkt at besøge den smukke ø på.

God søndag til jer alle – og nyd den fine nye uge, der ligger parat til os!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Jeg har faktisk aldri vært i Roma, men byen virker jo fristende. I det hele tatt reiser jeg lite, men kanskje kommer det av at jeg er på farten og sover 10-12 netter i måneden på hotell når jeg er på jobb.
    Roma står på min “to do liste”.

    God bedring til deg!

    1. Åh Ingrid – du må se Rom! Byen er så særlig, og der er eventyr til et helt liv, tror jeg. Og så gør det jo heller ikke noget, at den er så tæt på. Selv en modbydelig forkølelse kan jeg tilgive den, og jeg er heldigvis allerede ved at være ovenpå igen 😉

Comments are closed.