Strikkede klude til værtinden

Så er værtindestafetten ved at være nået enden – dette er det sidste indlæg, i hvert fald i denne omgang. Jeg har valgt at afslutte med en gave, som jeg selv både holder af at lave og at bruge; mine højtelskede hjemmestrikkede klude. De er smukke, lækre at bruge, giver lige køkkenhumøret en tak opad, og så er de gode for miljøet. Eller, direkte gode ved jeg ikke rigtig, men de er ikke decideret skadelige, som de triste plastikklude er. Derfor skal værtinden have tre skønne klude, alle i samme mønster, men i hver sin farve.

img_1647

De er virkelig nemme at lave. Jeg har brugt Safran (tyndt bomuldsgarn), og strikket det dobbelt på pinde nr. 3. Så bliver kluden dejlig fast, og maskerne er så tilpas små, at de ikke hænger fast i alt muligt.

Slå 45 m op, og strik 10 pinde ret. Strik derefter mønster efter nedenstående diagram og forklaring til kluden er kvadratisk, og slut af med endnu 10 pinde ret.

img_1621

Mønster 1:

 1. p: 1 r, slå om, tag en m løs af, strik 1 r, træk den løse m over den netop strikkede retmaske, 1 r
 2. p: alle m vrang
 3. p: 2 r, slå om, tag en m løs af, strik 1 r, træk den løse m over den netop strikkede retmaske
 4. p: alle m vrang

img_1648

Det er nemt at lave kluden større, så den for eksempel kan bruges som et lille håndklæde. Så forlænger du bare det midterste stykke, og strikker den længere. Laver du et håndklæde, så husk at efterlade en lang tråd når du lukker af – den kan du hækle et lille ophæng af.

 

 Se eller gense alle indlæg i stafetten her:

img_1051

img_0869

img_1640

img_1641

img_1642

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Slike hjemmestrikkede kluter er kjempegode. Jeg har nesten bare det, jeg. God helg til deg.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Pia says:

   De er gode – og så er de så skønne at lave 😊
   Også god weekend til dig, håber du har lidt bedre vejr end her!

Comments are closed.