Hjemme igen – og hvad så?

 

 

Det er godt nok gået hurtigt, det her. Sidst jeg var hjemme i en almindelig hverdag var d. 27. februar, og jeg skal lige love for, at verden ser anderledes ud nu. Dengang betragtede jeg hovedsageligt Coronaen som et asiatisk problem, muligvis med lidt knas på de italienske kanter. Vi nåede at overveje, om det mon var smart at tage til Italien som planlagt, men havde sådan set også besluttet os for, at selvfølgelig skulle vi da det. Det var dengang. Før verden gik af lave. Kan I huske det?

Nu er alting ændret, i hvert fald for en tid. Jeg har set, at de danske medier har serveret en historie om, at London stadig er i fuld gang – det var ikke helt mit indtryk, som I måske kan se af ovenstående foto af min mand og søn på Leicester Square… Ellers har jeg også et billede fra en pub i Soho, taget kl. 18 fredag aften, hvor der stort set ingen mennesker var. London lider også, og englænderne er også bange. Også selvom Boris Johnson lader til at tage det vældigt med ro.

Vi er alle sammen ramt, i varierende grad og på forskellige måder, men der er næppe nogen, som er uanfægtet. Selv er jeg meget hårdt ramt af, at min ældste søn og hans familie sidder ovre i Texas, uden mulighed for at gøre hverken fra eller til. De kan ikke komme i gang med at arbejde, og de kan heller ikke komme hjem og ride stormen af, fordi min dejlige svigerdatter har været så skødesløs at lade sig føde i Brasilien, og derfor ikke er velkommen i Danmark, hverken med eller uden Corona.

Selvom vores nye virkelighed er midlertidig, tror jeg det er vigtigt, at vi finder ud af at begå os i den. Finder ud af, hvad vi skal lave. Jeg har set en masse gode forslag til aktiviteter i en Corona-tid, men vil da også lige bidrage med et par ideer. I morgen tænker jeg, at jeg vil skrive lidt om det at arbejde hjemme – det har jeg jo en del erfaring med, og jeg har nogle generelle tips, som har hjulpet mig til at lære at arbejde hjemme på en god måde.

Men i dag skal det handle om de hyggelige ting, vi kan gøre for at komme godt igennem.

Læs en bog. Jeg har lige læst Hvor Flodkrebsene Synger af Delia Owen – det var bogklubbens bog, men vores møde er aflyst… Hvis ikke du har læst den endnu, kan jeg kun anbefale, at du giver den et forsøg. Du kan enten bestille den online på Saxo.com, eller streame den med et Saxo Premium abonnement, og den er bare god. Det er historien om Kya Clark, den vilde pige fra marsken, som tilbringer hele sit liv på kanten af samfundet, overladt til selv at udvikle de færdigheder, hun har brug for til sin overlevelse.

Jeg oplevede bogen som tre bøger – først selve fortællingen om Kyas opvækst, dernæst en krimi om et mord, som Kya bliver mistænkt for, og endelig afslutningen, hvor vi følger hende helt til dørs. I begyndelsen blev jeg lidt irriteret af at bogen sådan ændrede karakter undervejs, men jeg endte faktisk med at sidde tilbage med en god fornemmelse af at have fået tre fantastiske historier!

Gå en tur. Ud i den friske luft, ind i den fine danske skov, hvor grenene står løfterigt og lokker med spirende forår lige om lidt. Godt for både krop og sind, og den bedste afstresser der findes.

Strik! Strik, strik, strik. Strik er altid godt, og du kan finde ideer til alle mulige projekter, både her på bloggen og andre steder online. Jeg har bemærket, at det kun er når jeg strikker, at jeg kan holde fingrene fra mit ansigt. Hold nu op, hvor er jeg tilsyneladende vild med at røre ved mit ansigt – det er helt skørt; som om jeg hele tiden lige skal sikre mig, at det er her endnu… Sådan har det formentlig altid været, og det er jo ikke det helt store problem, når jeg bare sidder herhjemme, men helt ærligt: burde jeg ikke have kunnet lade være på alle mine ture gennem lufthavne og storbyer den sidste tid? Jeg har virkelig prøvet, om mon ikke jeg kunne lade være. Som i virkelig prøvet. Og jeg har fejlet. Fordi det åbenbart bare er helt vanvittigt dejligt at røre ved mit ansigt 😉

Få set noget fjernsyn. Ikke bare katastrofe-fjernsyn, men også hyggelige serier. Friends er jo for eksempel stadig til at se på dansk Netflix, og det er snart sidste chance, med mindre man vil ud i endnu en streamingtjeneste. Jeg er ved at gense Lost og Dexter; to serier jeg holdt umanerligt meget af, og som begge tåler et gensyn. Det er nok ikke lige fra mig, man får de bedste anbefalinger af nye serier, for jeg er på ingen måde en first mover. Til gengæld kan jeg minde jer om gode , gamle oplevelser!

Lav aftaler med familie og venner. Aftaler om at mødes over en kop te og en trøstekage – på Skype eller Facetime! Hvis du kender nogen, som er gået i isolation, fordi de ikke tåler at blive smittet før vi ved, at hospitalsvæsnet kan håndtere krisen, er dette råd ekstra vigtigt, både for dig og dem. Og ved du hvad, det er faktisk en rigtig ok måde at “mødes” på, når nu det ikke kan være anderledes. Min elskede mor har en kronisk sygdom som udfordrer hendes immunforsvar, så hun er sat i isolation, og jeg nyder at jeg trods alt kan have virtuelle hyggestunder med hende.

Gør alting pænt og hyggeligt omkring dig. Dette råd kommer faktisk fra min mor. Hun sidder helt alene derhjemme, og det kan være nok til at knuse energien hos enhver – men ikke hos min mor, som gør noget ekstra ud af madlavningen, dækker et smukt bord, tænder stearinlys og sørger for, at hele hjemmet oser af omsorg og hygge. Situationen er grim, men det behøver vores omgivelser ikke at være!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Jeg var vild med ‘hvor flodkrebsene synger’… fantastisk bog. Jeg er hjemme og arbejde, så der er ikke så meget ekstra fritid her. Men vi får dog gået nogle ture. Kh. Birgitte

    1. Ja, disse dage kommer jo desværre ikke med en foræring i form af ekstra ferie! Jeg håber du er ok i alt dette, og får hygget ind imellem!

Comments are closed.