Augusts liste

Hov – jeg har jo slet ikke fået delt augusts liste med jer… Jeg ved ikke om den er smuttet, fordi jeg faktisk mener at august bør være en helt udramatisk fortsættelse af juli – bare mere af alt det gode, uden alt for meget planlægning? Noget planlægning kommer jeg dog ikke udenom, for august byder på lidt rejseri og et par arrangementer som kræver plads, så here goes:

I august skal jeg til SmukFest i bøgeskoven ved Skanderborg. Det er mange år siden jeg har prøvet det sidst, men ifølge DMI bliver årets festival en gentagelse af det, jeg udmærket kender: masser af regn og god musik. Håber på det bedste i forhold til vejret, og planlægger at feste igennem uanset.

august

Efter festivalen tager vi tilbage til Italien. Vores ferie i år har været en smule tumultarisk, men vældig dejlig – og jeg ser ingen grund til at afbryde den foreløbig. Der er stadig mange sommerdage tilbage i mig, med langsom hygge og god mad.

august

Jeg skal til bunds i min sommerlæsestak. Af en eller anden grund rækker jeg hyppigt ud efter helt andre bøger end dem jeg havde forestillet mig, at jeg ville læse, så jeg har stadig en masse godt til gode. Det skyldes nok det fine bibliotek, jeg efterhånden har fået samlet hernede i sommerhuset. Her er nemlig både nye, fristende og helt ulæste historier, og en vældig masse gode bøger, som jeg ved kan tåle et par genlæsninger mere.

august

I august skal jeg også nyde templets sommer-træning; noget jeg holder umanerligt meget af, også selvom det er sådan omtrent det allermest modsatte af ferie, man kan forestille sig!

Og så skal jeg fejre en helt særlig fødselsdag, for nogen som er helt speciel – min svigerinde. Jeg har været rigtig bange for, at jeg aldrig ville komme til at fejre hendes fødselsdag igen, fordi hun her i sommer pludselig blev alvorligt og helt uforklarligt syg. Men nu er hun på vej tilbage i fuld fart, og der er ingen som helst grund til, at jeg ikke skulle kunne fejre og nyde hende i mange, mange år endnu!

August giver mig ofte en lidt panikagtig fornemmelse af at skulle skynde sig med at nyde det sidste af sommeren en hel masse, men sådan har det slet ikke været i år. Måske fordi hele sommeren har været lidt rodet. Der har i hvert fald ikke været nogen optræk til panik, og det er formentlig også derfor jeg nærmest ikke har opdaget, at juli er både kommet og gået, og at det faktisk har været august temmelig længe! Men selvfølglig skal jeg gøre mig umage med at nyde sensommeren, med de tunge, mættede farver, æblekager og de første fornemmelser af efterårets kølighed.

Hvad skal I lave i august? Jeg nyder altid at få gode ideer!

Måske vil du også læse...