Klar, parat, julestart – med en dejlig julekonkurrence!

jul

Så er julen her omsider. Julemusikken spiller lige så sagte i baggrunden, og de første clementiner har lagt sig til rette ved siden af de enkelte stykker julepynt, der har fået lov at snige sig ind. Jeg fik den smukkeste julekop i fødselsdagsgave, og den er naturligvis blevet fyldt op med julete, så ja – det er en yderst veltilfreds julegris, som sidder her!

Jeg har ofte lavet julekalender til Peter. Læsere der har fulgt bloggen gennem flere år vil måske kunne huske de 24 små sokker, jeg har brugt? I år er jeg imidlertid en smule presset på tid, for jeg har en laaang liste over mennesker, jeg gerne vil glæde hele december igennem. De tre første sæt kalendergaver er på plads – de ligger fint ovre i Texas, og venter på den første søndag i advent. Og nu er Peters også i hus!

jul

Se engang, en smuk julekalender, han får i år! Peter er kaffeelsker, så hvad kunne vel være en bedre ide, end 24 små skuffer, som hver især gemmer på to kapsler med dejlig kaffe? Én til morgenstunden, og én til eftermiddagen. Den er fra Real Coffee, som laver kapsler til Nespresso-maskinen, og den indeholder alle mulige slags fin kaffe; både nogle han i forvejen kender og elsker, og nogle helt nye. Der er oven i købet, til min udelte fornøjelse, også et par skuffer med kakao, så måske jeg kommer til at hjælpe ham lidt?

Mange af kapslerne er økologiske og Fairtrade. Økologi er en hjertesag for Real Coffee, som på meget sympatisk vis mener, at kaffen smager bedre, hvis den er dyrket i respekt for både miljø og mennesker. Når kaffebønderne får en rimelig betaling for deres indsats, betyder det også at de kan give lidt ekstra tid og omsorg til bønnerne, så den helt rette aroma får lov at udvikle sig.

Hvis du har lyst til at forkæle dig selv eller én du holder af med denne skønne julekalender, skal du bare lægge en kommentar til dette indlæg. Fortæl mig om den juletradition, du holder allermest af. Så deltager du i konkurrencen om en kaffe-julekalender, som kan forsøde december måned – og jeg får kick-startet min juleglæde, ved at høre om alle jeres yndlingsjuletraditioner! På mandag, d. 16. november, trækker jeg lod blandt svarene, og den heldige vinder får tilsendt en julekalender i god tid inden d. 1. december.

Måske vil du også læse...

23 Comments

 1. Juleaften ved min Mor, der er intet bedre. Julepynten der står hvor det altid har gjort, juletræet der ligner sig fra selv fra år til år, duften af julemad i mit barndomshjem

 2. Anette Lund Andersen says:

  Min bedste juletradition er at vi ikke danser om juletræet ( da pladsen i stuen ikke er til dans ) men istedet læser jeg, Den lille pige med svovlstikkerne af H.C. Andersen. På denne aften med så megen overflod, giver denne historie stof til overflod. Nu har jeg låst den i 42 år og alle store som små elsker den ‍

 3. Trine says:

  Dejlig præmie og min ældste datter vil blive superglad for dejlig kaffe hver dag i december ❤️ vi er nogle rigtige jule-hygge-fiser i vores familie og hvert år har vi svært ved at ikke at tyvstarte juleriet… også i år. Udover samvær i familien, småkagebagning og dejlig mad må vores tur ud og fælde juletræ være den hyggeligste. Der er altid lidt småskænderier om hvilken det skal være og der går laaaang tid inden vi er enige, men så snart træet står i stuen er det hvert år det flotteste vi har haft
  Rigtig glædelig jul og tak for din skønne blog og podcasts

 4. I min familie er det bedste juletradition at vi laver konfekt sammen. Da jeg var barn var det en speciel aften, for min far var hjemme og gik i køkkenet med min lillebror og jeg (han sejlede da jeg var barn og var ofte væk mange uger af gangen – og han lavede aldrig mad). Så hyggede vi os med at lave marcipan figurer. Da jeg selv fik børn førte vi traditionen videre. Jeg og mine to sønner kommer ned og spiser suppe til aftensmad. Og så går vi i køkkenet og laver konfekt med min far. Det er lidt trangt i mine forældres lille køkken, men vi hygger os og hører julemusik imens 🙂 kh. Birgitte

 5. Den dejligste juletradition er, når Nissen flytter ind. Nissen hos os står for alt det, mor siger nej til. Den roder, og den efterlader slik og chokolade over alt. Selv når man er 11 år, glæder man sig til at den lille fyr flytter ind igen. Og jeg elsker det. Det er så hyggeligt at finde på nye narrestreger ❤️
  Jeg elsker julens magi – og her starter julen, når vi pakker halloween væk, dvs 1/11
  Kaffekalenderen vil være perfekt til min mand – han elsker kaffe
  Kh Gitte

 6. Dorte W. Hansen says:

  Min allerbedste juletradition er at finde julekrusene frem og nyde en god kop kaffe med en lille julesmåkage, og et dejligt glas portvin.
  Selvfølgelig i skæret af stearinlysene og duften af grangrene.

 7. Fru Moll says:

  Første søndag i advent kommer nissen Holger på besøg. Holger bor på vores loft, og kan godt finde på at lave lidt uventet ravage i løbet af året, når børnebørnene kommer her på besøg. På forunderlig vis får han afleveret en sæk med kalendergaver i deres hus, som ligger i en anden by!
  Holger flyttede ind på vores loft, da vores søn var helt lille, og da kom han hver dag, men han er blevet ældre og mere doven, så nu kommer han kun om søndagen. Det er utroligt, hvor meget, der er blevet snakket om Holger i årenes løb og hvad, han bliver beskyldt for! Ida på 6 tror ikke på julenissen, men Holger, han findes helt bestemt! De 2 større er skeptiske, men man ved jo aldrig ……! En skøn tradition, som alle elsker!

 8. Jette says:

  Juleaften for mig er et sjæleligt højdepunkt – tidligere, men endnu mere nu. Jeg er den ældste – 69 år – i min lille familie del. Jeg har altid syntes, at julen var noget specielt, med den årlige samling, sammen med mine nære , som nu kun tæller – mine børn (2 stk) + ledsagere samt børnebørn (3 stk). – det giver mig så meget ro og nærvær, som jeg kan ønske mig. Derudover er det et most, at jeg hver juleaftens eftermiddag sidder til en gudstjeneste og nyder præstens prædiken og de smukke julesange sammen med en masse glade mennesker som jeg ikke kender.
  Rigtig glædelig jul
  ønskes du og din familie
  Jette

 9. Inge says:

  Den juletradition, som jeg holder mest af, er når vi samles med vores 3 voksne børn allerede den 23. december. Vi har ind imellem perioder hvor vi ikke ser dem så tit, så det er skønt når vi samles der.
  2 kommer fra hver deres sted i Jylland, og ældstebarnet kommer med toget fra det Sjællandske. Vi er som regel alle samlet ved 20-tiden, til et overdådigt bord med alskens søde sager, og hvert år har min mand fundet på en ny sjov “ret” som han kalder det. Det kan være nachos med skumfiduser eller noget andet skørt. Og så ser vi “Alene hjemme”. Det har vi gjort de sidste mange år, så vi kan den film udenad. Lidt skørt, men vi elsker den aften alle sammen. Glædelig jul til dig og dine, og tak for en masse dejlige strikkeopskrifter 🙂

 10. Vi har rigtig mange juletraditioner hos os, så det er svært at vælge. Jeg tror dog at det jeg elsker allermest er når vi skal pynte vores juletræ. Vores pynt i december er normalt sådan lidt behersket nordisk stil, men vores træ er kitsch, “overpyntet” og fyldt med pynt der er hjembragt fra rejser, og selvfølgelig ungernes hjemmelavede pynt fra da de var små. Men især alle de ting vi hænger på fra rejser, gør at vi altid får snakket om alle de skønne minder fra dejlige steder, mens pynten hænges på træet. Der er en cable car fra San Francisco, små origami traner fra Japan, en bling glassko fra Harrods i London, en lille trold med strithår fra Norge…. og jeg kunne blive ved. Det er virkelig skønt!

 11. Signe Ryberg says:

  Min yndlings tradition er, at drillenissen flytter ind. Han etablerer sig med dør og indretning i køkkenet og så driller han sig vej gennem december til den 5 åriges store glæde.

 12. Katinka Steimle says:

  Min bedste tradition er vanillekranseværkstedet! Jeg har den mest fantastiske opskrift med masser af mandler, smør og ægte vanille. Min mand, vores tre børn og jeg er alle i sving. Vi kalder det “en lille fabrik”. Så har alle en rolle: To styrer maskinen med håndsving. Det kræver styrke at dreje, og den anden skal være hurtig i modtagelsen. Så er der samleren og bage – og plademesteren (pladerne bliver sat ud til afkøling). Og lillebror smager, rører i gløgg og putter kølede kager forsigtig i lag i de smukke gamle dåser. Vi laver altid rigeligt, så der er til at give af, og til at nappe dåsen med smuler ind foran tv’et og se et afsnit af Matador en juledag. Uhm…at smugnyde dem sammen med et godt glas portvin…

 13. Conny says:

  Jeg nyder i den grad at fejre juleaften sammen med vores lille familie – der er nok ikke noget usædvanligt over den tradition, men vores to døtre har i den grad deltaget med glæde og input til vores aften. Vi har sjældent hørt klager over langtrukken middag, eller langtrukken julesalmesang. Tværtimod har de selv været med til at snakke og diskutere under maden, at foreslå endnu en julesalme (eller en vild Nu er det jul igen gennem hele huset). Nu hvor de er voksne og har børn, har de prøvet at insistere på, at vi stadig holder fast i vores traditioner – selvom vi er begyndt på at have to gange dans om træet og en lille forpremiere på julegaverne. Jeg stornyder vores laaangsomme julegaveudpakning, hvor hver især har lov til at i fred at pakke sin gave op, så vi alle kan beundre den i tilstrækkelig lang tid, inden næste gave deles ud. Og jeg stornyder at betragte vores børn og børnebørn nyde vores hyggestund.

 14. Rita Haulrik says:

  Hvis jeg vinder skal min søn Jonas have den. Det bedste ved julen er jo nok at alt skal være som det “plejer” og er sammen.

 15. Anette Vind says:

  Jeg elsker julen og at være sammen med familien.
  Desværre har COVID-19 gjort, at vi ikke kan være sammen med den ældste søn, svigerdatter og det første barnebarn på 3 måneder, da de bor i Cincinnati.
  Nu må vi ses på FaceTime juleaften, som er det næstbedste.
  Hvis jeg er heldig, vil jeg forkæle min mand med god kaffe.

 16. Anette T says:

  Yndlingstradition er, når juletræet står tynget af pynt. Der skulle sluges nogle kameler, da min forestilling om julepynt skulle integreres med julepynten fra min mands familie: Gamle flagranker, papirtrommer og ikke mindst piberense nisser, der skulle kælke ned af grenene. Siden kom pigernes hjemmelavede pynt. Nu elsker jeg vores brogede træ .
  Kaffen vil jeg give til min mand. En lille treat på alle disse hjemmearbejdsdage.

 17. Bente Nedergaard says:

  Så dejlig en gavemulighed:-) Jeg vil dele med min bedste ven og kollega – når vi igen må krydse bygrænserne <3
  Min dejligste juletradition er juleaften, når lækker middag er spist, smukke julesange sunget, og vi sætter os i lysenes skær, mens jeg læser Juleevangeliet. Magisk, intenst før gavefesten begynder 🙂
  Tak for en dejlig blog og podcast og glædelig jul til jer!

 18. Maria says:

  Så fin en kalender. Jeg laver forskellige typer af kalendere hvert år til både mine egne forældre, svigerforældre. mand og børn. så det kunne da være dejligt med en fin kalender til mig selv 🙂

 19. Vi har udskiftet adventsgaver med julens bedste tradition
  En dag hvor vi køber en lille gave til de andre max 50 kr. Så mødes vi og bytter gaverne. Det er så hyggeligt og gave til under 50 kr bliver faktisk tit meget personligt

 20. Sanne says:

  Da mine piger var 2 og 3 år var de med til at lave hver deres julesok med håndmalet pynt og blondebånd. Siden er de hvert år den 1. december blevet hængt på deres døre og der ligger stadigt små og store juleting i i december måned. Jeg glæder mig til at hænge sokkerne op igen i år. Selvom det bliver lidt vemodigt, for næste år er der kun en hjemme. Pigerne er nu 19 og 20.

 21. Lotte says:

  Sikke en sød idé med julekalender til både familien i Texas og din mand herhjemme!

  Jeg laver også altid pakkekalender til både min mor, svigermor og min voksne søn, og jeg ville elske at give min mand den med kaffekapslerne.

  Rigtig god jul til dig og dine :-)))

 22. Lisbeth Krogh says:

  Julentiden er dejlig, glæder mig altid. Duften af nybagte småkager og gløgg som nydes sammen med børn og, svigerbørn og børnebørn. Laver konfekt og pynter op. Laver adventskrans og dekorationer. Turen hvor vi vandrer ud mellem grantræerne og finder lige netop det juletræ vi syntes passer og hvor børnebørnene syntes det ikke kan blive stort nok Dejlig Juleaften hvor vi er sammen med de fleste af dem alt afhængig af hvis tur er de skal være hos ❤️
  Ønsker dig mig din familie en dejlig Jul og er jeg den heldige vinder vil jeg glæde mig til kaffen ☕️

 23. Lisbeth Krogh says:

  Glæder mig til Julen og hyggen ved at være sammen med sine kære. Duften af nybagte småkager og gløgg. Få pyntet op med julepynt, mange af tingene har jo de samme pladser som de har haft i mange år. Turen i skoven med børnebørn og deres forældre for netop at finde det flotteste og helst det største juletræ nogensinde. Og selve juleaften bliver nydt sammen med familien med det flotteste juletræ med så mange , julesange, lækker mad og rigtig hygge.
  Ønsker dig og din familie en dejlig jul 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.