Søndags Snapshots fra første søndag i advent

jul

Åh ja, omsider… nu er julen officielt ankommet, og det er ikke længere kun mig der render rundt med en grankvist bag øret og et stort, tosset grin klistret til mit ansigt hele tiden. Nu må selv den sureste Grinch overgive sig; julen er her.

Hele ugen har da også stået i julens tegn her på gården. Der er blevet pyntet alle vegne – eller, i hvert fald alle vegne indenfor. I morgen går vi ud og leger vi Fars Fede Juleferie, så den varme julestemning kan møde os, straks vi rammer matriklen.

Fredag var en af årets absolutte yndlingsdage. Den første fredag i advent er jo altid En God Ting, og hvis man så dertil lægger, at vi tilbragte den med at julepynte hos yngstesønnen og hans dejlige familie, så kan I nok forstå, at mit store julesmil nåede uanede højder dén dag.

Lørdag havde vi årets første julefrokost. Den første lørdag i advent kommer min familie altid til julefrokost, og det er altid et omfattende arrangement; et varmt kaos af dejlige mennesker, dejlig mad, sjove lege og dybsindige samtaler. Alle bliver og overnatter, så faktisk vil jeg nu liste mig ned ad trappen, og begynde at lave morgenmad til os alle sammen. Der skal muligvis skrabes et par tomme snapseflasker tilside og proppes lidt griseben i skraldespanden, men derefter skal der dækkes adventsmorgenbord, med frisk brød og gaver til alle.

Hav en magisk juleuge derude. Husk at nyde det. Julen er, hvad du gør den til – og så kan du jo ligeså godt gøre den rigtig rar!

Måske vil du også læse...