Langsom Lørdag – Mig A/S

I forlængelse af mit indlæg om at vælge sit arbejdsliv, vil jeg lige anbefale en god bog om emnet. Forfatter og coach Charlotte Mandrup har skrevet bogen Mig A/S – sådan skaber du din 3. karriere, om at forholde sig bevidst til sit arbejdsliv.

I bogens første to dele finder man en tankevækkende analyse af vores sædvanlige tilgang til arbejdslivet og af de, ofte ubevidste, forventninger vi har til vores job. Der er ingen tvivl om, at vi har ændret måden at forholde os til vores arbejdsliv på, men det er måske værd at overveje, om vi rent faktisk gør det på den mest tilfredsstillende måde?

I den tredje del præsenterer hun os for vores muligheder. I takt med at både vi og vores verden har ændret sig, er der opstået en masse nye muligheder, som måske i virkeligheden er allermest interessante for netop os; de mange fiftyfabulous kvinder (og mænd), som har fået samlet os nogen erfaringer, og er nået til et punkt i livet, hvor vi har færre forpligtelser end tidligere. Børnene er store, økonomien balancerer, og vi har en langt større frihed end i de unge år. Faktisk findes vores største begrænsning ofte i vores tankegang, hvilket kan være spændende at udforske.

Bogen fjerde, og langt mest omfattende, del fortæller om, hvordan man kan opbygge sit eget Mig A/S. Først og fremmest bliver man som læser og spirende iværksætter støttet i at finde frem til sit helt eget ”hvorfor”, som er kilden til både succes med den nye virksomhed, og til at genfinde arbejdsglæden. Det er også i denne del, at alt det praktiske omkring det at Blive Selvstændig bliver grundigt behandlet.

Udtrykket din 3. karriere kommer fra ideen om, at vores første karriere er de år, hvor vi sår. Vi knokler, vi lærer, og vi begynder langsomt at afsøge og udfordre vores karriereønsker og kompetencer. Vores anden karriere er årene hvor vi høster. Den anden karriere bygger naturligvis på den første, og er afhængig af, hvordan man forvaltet sine unge år, men på mange måder er vores anden karriere tiden, hvor vi er på vores absolutte top.

Den tredje karriere er tiden, hvor vi giver tilbage. Vi ved, at vi er ved at være der, når alting så småt begynder at synes rutinemæssigt, når de store udfordringer er svære at få øje på, og når vi begynder at erkende vores egen dødelighed. På det her tidspunkt har man lært en masse. Man har naturligvis dygtiggjort sig indenfor sit eget felt, men man er også blevet et større, mere rummeligt menneske, som har sluttet fred med den menneskelige natur, og er klar over, at intet varer evigt. Man er klar over at ”Dagens løgn kan være morgendagens sandhed”, som der står i bogen.

mig a/s

Jeg fandt bogen overmåde inspirerende, måske til dels fordi den så tydeligvis er skrevet til mig. Eller i hvert fald en som mig. Den er skrevet til personer, ikke til organisationer, og rammer lige midt i de overvejelser, jeg gjorde mig for nogle år siden. De overvejelser, der sidenhen blev til Fiftyfabulous. Men udover 1:1 identifikationen, som jo altid er rar, så køber jeg også bogens grundpræmis, som er de to store hemmeligheder om lykke:

Den første hemmelighed er denne: Jo mere du giver, jo mere lykkelig føler du dig.(…)

Den anden hemmelighed: Ønsk dig det, du allerede har, og du vil altid være lykkelig.

Jeg kunne ikke være mere enig – lader man de to hemmeligheder informere sit liv, har man virkelig inviteret lykken indenfor!

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Elsebeth says:

    “Ønsk dig det, du allerede har, og du vil altid være lykkelig!” Ja, især hvis man ønskede sig det og tænkte sig om, da man anskaffede sig det …

    1. Ja – men under alle omstændigheder er det jo dejligere at ønske sig det, man har. Så slipper man for den evindeligt jagt på snart det ene, snart det andet

  2. Elsebeth says:

    Hvis du mener, at man ville ønske sig det, HVIS man ikke havde haft det, så ja! Men når man gjorde sig de rette overvejelser, da man anskaffede sig det, er der for mig følelsen af at være heldig, fordi jeg har det nødvendige.

    1. Ja, det er også en skøn oplevelse!

Comments are closed.