Søndags Snapshots i vandet

Det er ikke mange øjeblikke, vi har tilbragt mere end et par meter fra vand i denne uge. Det har været nemlig været smeltende varmt, og den slags er kun rigtig bedårende hvis man har vand indenfor rækkevidde!

Vi har leget i søerne. Meget. Som i: rigtig, rigtig meget. Vores hus ligger genialt placeret, lige ud for Piano-søen, midt imellem Como og Lugano søerne, hvilket vil sige at vi har vand O.V.E.R.A.L.T. Og det er En God Ting.

En sommerdag foregår typisk på den måde, at vi kommer lidt sent i gang. Det er sådan set ikke fordi vi sover frygteligt længe (det forhindrer varmen), men mere fordi vi er langsomme startere, og fordi vi sætter så umådeligt stor pris på vores morgenmad.

På et eller andet tidspunkt lidt oppe ad dagen begynder vi så at kigge på hinanden. Skal vi til stranden, på båden, eller dase herhjemme? Livet er fyldt med svære valg, men om sommeren er de på én eller anden måde bare lidt lettere…

Når vi tager til stranden, er det som regel ved Luganosøen. Nede ved Porlezza er der en dejlig, uhøjtidelig strandpark, hvor man lykkeligt kan spilde en hel dag – og mere til. Allerbedst kan jeg lide lørdagene, hvor vi først går på marked og køber lækkerier til en hyggelig picnic, og derefter daser under strandparkens velsignet skyggegivende træer, kun afbrudt af småture i vandet med eller uden hunde.

Båden ligger i Comosøen, og sådan en båddag er noget med at sejle ud midt på søen, og snuppe en svømmetur og lidt afslapning som opvarmning til en storslået frokost i en af de mange herlige restauranter, der ligger som perler på en snor, hele vejen rundt langs søen. Efter frokost skal man have is (meget vigtigt), og så ud og bade lidt igen, inden turen tilsidst går hjem mod Menaggios marina.

Ekstrabonus ved sejlturene er de mange skæve små butikker i byerne – se nu bare en festlig taske, jeg fandt hos min læderpusher i Bellagio! Han og hans sønner arbejder sammen; drengene opkøber og behandler det smukkeste læder, og sammen håndsyr de tasker efter fars design. Og som en ansvarlig rejsende sørger jeg naturligvis for at støtte dem…

Hjemmedagene er nok mine alleryndlings. God tid – masser af godt tid. Gode bøger, hyggelige småkroge, hvor man altid kan finde enten sol eller skygge, alt efter hvor hårdkogt man er. Og svømmespaen. Var faktisk ikke imponeret over ideen om en svømmespa, men kunne sagtens påskønne praktikken i arrangementet, når nu det var så omstændeligt at få de rette tilladelser til en pool. Og så er den gået hen og er blevet min allerbedste ven! Uh, hvor det er godt at dase dér, med storslået udsigt, og servering indenfor rækkevidde.

Og således har hele ugen har været noget med vand. Og det er godt, og lige som dét skal være. Jeg kunne ikke ønske mig det på nogen anden måde 🙂

Næste uge kommer til at byde på meget mere vand, og så en lille smuttur til Danmark. Jeg håber jeres uge bliver aldeles fortryllende, og at der stadig er en smule solskin (eller tørvejr, i hvet fald!) tilbage, når jeg vender næsen hjemad – det ser sådan ud, selvom det næsten er for godt til at være sandt!

Måske vil du også læse...