Pompom’er af silkepapir

 Fest-tema

Der er stadig en enkelt ting fra i lørdags, jeg ikke har vist jer. Faktisk måske endda den allervigtigste ting. Baren!! Ham min elskede havde bygget en bar, som jeg så havde fået lov at dekorere – og dekoreret blev den. Jeg dækkede den med sorte og hvide duge, og hang en masse pompom’er af silkepapir op over den.

pompom'er af silkepapirpompom'er af silkepapir

Selve bardisken indrettede jeg, af pædagogiske årsager, i forskellige zoner. Cocktail-stationen bød på masser af  farverige cocktails i mason jars, champagne-stationen inviterede til smagning af forskellige udgaver af de liflige, boblende dråber, og endelig var der den mindre sofistikerede ende, med slush-ice og masser af shots. Primært til de unge – og til dem der blev unge i nattens løb 🙂

Jeg lover, at det her bliver det sidste I kommer til at høre om vores fest… Jeg har bare været noget så begejstret, at jeg slet ikke har været i stand til at stoppe mig selv – men nu får jeg noget nyt at begejstres over. I dag skal yngstesønnens bryllup nemlig stå, og når dette indlæg går online, stormer jeg formentlig rundt som en meget lykkelig mus på en varm kogeplade, og nusser de sidste detaljer på plads.

Men jeg vil lige vise, hvordan jeg har lavet de fine pompom’er af silkepapir. Det er virkelig nemt, og der er sådan set heller ikke noget nyt i det – jeg havde bare selv glemt hvordan man gjorde, så jeg fumlede noget i starten af processen.

pompom'er af silkepapir

Jeg lavede mine pompom’er ret store, så jeg brugte 14 stykker silkepapir til hver, i størrelsen 25 x 35 cm. De blev harmonika-foldet, og fik et stykke stærk sytråd om midten. Jeg lod den ene ende være lang nok til, at den senere kunne bruges til ophæng.

pompom'er af silkepapir

Så begyndte jeg forsigtigt at skille og løfte lagene. Det kræver en vis varsomhed, men heldigvis gør det ikke så meget, hvis man kommer til at flænse papiret en lille smule.

Jeg foldede halvdelen af lagene op til den ene side, og den anden halvdel til den anden side…

pompom'er af silkepapir

…og så er det egentlig bare at nusse lagene på plads, og fordele dem jævnt så man får en fin kugle.

Så nemt, og så effektfuldt. Og meget hurtigere end at folde kusudama-kuglerne der hang over dessertbuffeten!

Måske vil du også læse...