Sensommer-noter

Lige om lidt falmer skoven så trindt om land – og jeg glæder mig. Af natur er jeg ganske introvert *, og måske derfor passer efteråret mig så godt. Sommeren inviterer til at man lukker op, kommer ud, åbner alle vegne, mens vinteren kalder på at man folder sammen, lukker til, går ind. Alt sammen noget, som lyder mægtig tillokkende i mine ører.

Jeg synes det er smukt, når naturen pakker sig sammen om sig selv. Efterårets skønhed er, lige bortset fra den periode hvor alting står i brand, af den fordringsløse type. Den gør ikke meget væsen af sig, og det kan faktisk være ganske rart, ovenpå høsttidens overflod. Nu er det jo ikke sådan at jeg bryder sammen i krampegråd ved synet af de første anemoner, men jeg påskønner altså også efterårets særegne dragen.

Efteråret er også min allermest kreative årstid. Alt hvad jeg skriver, synes at skrive sig selv – ordene strømmer fra fingerspidserne ned i tastaturet, helt uden at jeg gør noget for det. Min hjerne myldrer med brilliante indfald (når jeg selv skal sige det – og det skal jeg jo, al den stund at jeg arbejder alene), og det kribler i fingrene efter at omsætte dem i ord, tegning, strik og hvad jeg nu ellers finder på.

For nogle dage siden blev jeg færdig med en vinterudgave af 1981. Strikket op i blød merinould, men ellers formgivet fuldkommen som originalen. Det var sjovt at overføre en opskrift til et helt andet garn, og resultatet er, sådan i al beskedenhed, fantastisk. Må have den i en masse farver, for den er bare perfekt. Forholdsvis tynd, så den fint kan passe under en jakke, men dejligt lun alligevel. Og ikke alt for lun, fordi overgangsalder. De korte ærmer er geniale til de dage, hvor jeg render ekstra varm, og jeg forudser et langt og lykkeligt forhold.

Efter den lykkelige strikkeperiode kommer så alle udregningerne. Jeg vil jo gerne kunne dele opskriften med jer, og når jeg strikker en ny model op, foregår det efter et bundt af rodede noter, som ingen (nogen gange ikke engang mig selv) kan bruge til noget. Alt det skal omformuleres til en egentlig strikkeopskrift, som så videre skal gradueres i forskellige størrelser. Endelig skal målebåndet og regnemaskinen frem, så jeg kan estimere garnforbruget i de forskellige størrelser, og hele projektet skal teststrikkes ud fra den færdige opskrift.

Det kan lyde lidt kedeligt, men det er det faktisk ikke. Jeg blev først opmærksom på, at det så kedeligt ud på  papir, da jeg sad og skrev det. Det er ret sjovt, og til tider vældig udfordrende. Og det er så det, den næste uges kreatid skal gå med, så jeg forhåbentlig kan dele en fiks og færdig opskrift med jer på torsdag!

Hvad får i efteråret til at gå med? Sukker I efter lysere tider, eller nyder I at gå i hi?

strikket

* Når jeg roder med Myers-Briggs personlighedstest, får jeg hver gang at vide at jeg er INTJ-A. Hver eneste gang, uanset hvilken test jeg tager…

Måske vil du også læse...

8 Comments

 1. Ulla says:

  Ti-hi
  Jeg er ISTJ-A, så jeg ved præcis, hvad du taler om – og har det nærmest på samme måde.
  Lækker bluse du har strikket.

  1. Haha – det imponerer mig altid, hvor godt den test rammer. Dejligt at det er vores årstid nu!

 2. Amy says:

  Blusen ser så lækker ud. Glæder mig til opskriften og tusind tak for allle de andre fine opskrifter 😀

  1. Ih tak, Amy. Jeg bliver så glad, når jeg hører at nogen synes om mine opskrifter! Blusen er helt fantastisk (når jeg selv skal sige det…), og jeg ser frem til at dele opskriften 🙂

 3. Helle says:

  Hvor er den flot.
  Jeg er så imponeret over hvor hurtig du strikker.

  1. Jeg er rigtig godt tilfreds med den! Med hensyn til hvor hurtigt jeg strikker, så handler det vist meget om, hvor MEGET jeg strikker… Jeg kan ikke sidde stille uden et strikketøj mellem hænderne. Undtagen altså lige til måltiderne, hvor det ellers bliver noget griseri 🙂

 4. Min indre cykelist sukker klart efter mere lys, sol og lange udsigter til varme. Men efteråret byder også på masser af fejringshygge (hele fire styk i familien og to dertil), Hamburg ferie med K, Neu marked hvor jeg skal assisterer K’s garnsalg fra @snirkelvaerket og teater i massevis. Det elsker jeg tilgengæld. Og stearinlys og varm kakao. Of course.

  1. Åh, jeg sad helt og sukkede efter noget mørke og kulde, mens jeg læste din kommentar. Det lyder som et helt fantastisk efterår!!!

Comments are closed.