Nøj, hvor jeg holder efterår for tiden, og naturen er da også vældigt på min side. Der er regn og rusk udenfor, og vi har i dén grad taget hul på de skønne, mørke tider! Der er dog et enkelt sommer-indslag, jeg endnu ikke er helt klar til at lægge bag mig, nemlig S’mores. Og derfor har jeg ganske enkelt opfundet en fin lille ting til at mildne savnet: S’mores småkager – perfekt til en hyggelig november-fredag!
Små sprøde lækkerbiskner med fyld af marshmellows og chokolade. Nok det nærmeste jeg er kommet lykke på en bageplade i lang tid – og dertil nemme at smække sammen.
Jeg brugte dejen til mine Halloween-kager, tilsatte marshmellows og chokolade, og satte nogen tykke klatter af den på en bageplade. Det gav nogen helt fantastiske S’mores småkager, med knasende bid og et herligt, sejt indre, lige som jeg allerbedst kan lide det!
Opskrift på S’mores småkager
250 gr hvedemel
200 gr smør
185 gr sukker
1 æg
3 tsk vanilije
ca. 2.5 dl marshmellow og chokolade. Jeg brugte mini-marshmellows – hvis du bruger de almindelige, skal du klippe dem i småstykker først, og chokoladen skal hakkes i småbidder.
Rør sukker og mel blødt, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
Brug et par skeer til at lægge dejen i små klatter på størrelse med valnødder, og bag dem ved 180 grader (helst ikke varmluft – almindelig varme fungerer bedst for småkager) i ca. 6-8 minutter. Hold godt øje med dem undervejs – straks de begynder at tage farve, skal de ud. De er helt bløde lige når de kommer ud, men lad dem afkøle på en bagerist, så bliver de sprøde og fine. Og gode!
Uhmmm, de lyder og ser lækre ud. Må vist prøves. Kh. Birgitte
Det kan jeg kun anbefale! Oplagt fredagsguf