Søndags Snapshots

Det var så dét. Sidste ferieuge, og uha, hvor den havde fart på ud af døren! Men ok, har jo før oplevet at tiden kan finde på at rende vældig stærkt, når alting bare er festligt og skønt i godt selskab… Således burde det ikke kunne overraske mig, at en uge der starter med vandresko i Cinque Terre, tager et sving omkring Como-søen, for at afslutte med noget så festligt som navngivning af gode venners fine nye søn, er fløjet forbi i en hvirvelvind. Her er et par hastigt opsnappede højdepunkter:

img_3285Kajen i Manarola

Bare et godt sted at være, uanset om man vil spise fisk, bade, sole eller tage det hele lidt fra oven oppe fra Nessun Dorma.

img_3398Når ting ikke går som forventet, og det er okay

Sidste år købte vi et par grunde, som støder op til vores baghave. Planen var, at vi ville have en fin lille pool og en lækker terrasse. Meeeen… det her er Italien, og ting går ikke altid som man planlægger. Dagen efter købet fik vi at vide (af den søde mand som havde hjulpet os med købet, for at det ikke skal være løgn), at det vi havde købt var landbrugsjord, og at der ikke måtte bygge pool på det. Før til næste år, altså (??).

Har dog haft vældig spas med en krokodille og en plastikpool på de hede dage, så pyt med det. Jo også en billigere løsning…

img_3401Harry Potter

Jamen halløj – hvorfor er der ikke nogen der har sagt det? At de er rigtig fine, de her bøger – hvorfor skulle det være en hemmelighed?

Jeg synes det er overmåde vigtigt, at vi tilbyder unge læsere nogen ordentlige bøger. Vi kan ganske enkelt ikke være andet bekendt. Og med dén holdning er det vel ikke helt ved siden af at placere Harry Potter-bøgerne i kategorien “Virkelig væsentlig litteratur”, hvilket jeg for så vidt også har gjort igennem mange år. Har så bare ikke lige selv fået dem læst. Før nu. Nøj, de er fine!

img_3303Lydbøger

Vi kørte hjem fra Italien – en tur på godt 15 timer, som nok er smuk i begyndelsen (over alperne!), men som hurtigt bliver en smule ensformig. Desværre bliver jeg nemt køresyg, hvis jeg læser i bilen, men det er så her, lydbøgerne kommer ind. Også hyggeligere jo, fordi man så kan ‘læse’ bøgerne sammen! Jeg bruger e-reolen, som ganske vist ikke er så vanvittigt god en app, men som til gengæld har virkelig mange fine tilbud. Og så er den gratis, hvilket jo ikke tæller ned.

img_3471Navngivning

Der er noget uendeligt fint og sprødt over en navngivningsfest. Den spændte forventning til det nye, lille liv: hvilke glæder kommer hans vej, hvilke byrder skal han bære – og hvordan kan familie og venner bedst vise ham livets mirakler? Knuselsker det, og føler mig meget priviligeret hver eneste gang.

 

Næste uge bliver travl på den skønne måde. Jeg skal nemlig forberede min søde mors store 70 års fest, som skal holdes herude. Hjælp mig lige med at krydse fingre for godt vejr, ik? Der er selvfølgelig også de sædvanlige komme-tilbage-til-hverdagen øvelser, men enkelte af dem bliver nok udskudt til næste uge. Kufferterne med det snavsede tøj spiser jo heller ingen brød mens de ligger og venter, som min svigermor ville have sagt.

Håber I får en skøn uge!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Hvor ser du dog uforskammet lækker ud! 🙂

    1. Pia says:

      Tak (indsæt rødmende smiley…)

Comments are closed.