Søndags Snapshots – rundt på lille Sjælland

Ugen har handlet meget om at finde De Fine Ting, og det er faktisk lykkedes ganske udmærket. Alle har nok prøvet at møde omstændigheder som er så sørgelige, at man ikke kan være glad, men man kan altid være gladere. Og det har jeg været. Jeg har virkelig fokuseret på at kultivere de små lykkestunder, og det har betydet så uendeligt meget.

Vi har været på en masse skønne småture, og i den forbindelse har jeg lige et hurtigt tip om en helt fantastisk restaurant: Heaven Crane i Helsinge. Har ingen billeder derfra, for stedet er – og jeg overdriver ikke – så grimt, at jeg frygtede at kameraet ville strejke. Men maden er uovertruffent god. Jeg har spist mig igennem usandsynlige bjerge af sushi over årene, både herhjemme, i USA, i Brasilien (især i Brasilien!) og i Japan, men jeg har aldrig fået så indbydende sushi som i Helsinge. Bare hvis I skulle komme på de kanter, og har 129 kr. til overs.

Vi ramte også Roskilde på vores ture rundt i det danske sommerland, og jeg havde egentlig tænkt, at min brasilianske svigerdatter skulle med ind i kirken. Den er jo særlig, med alle de begravede konger og så videre. Men hun var umiddelbart mere til et kig på den danske retail culture, og på ingen måde imponeret over udsigten til at skulle gå rundt oven på døde mennesker – og da det så oven i købet viste sig, at det kostede en mindre formue at betræde de hellige haller (udover den formue vi allerede har betalt via skatten…), blev det droppet. Roskilde er også så fin i sig selv, at der slet ikke er behov for yderligere pynt på kagen.

HundestedHundested

Hundested var en virkelig god overraskelse. Havde ikke forventet meget, men Hundested er super fin. Vi så den sjove sandfestival, legede selv med sand, og blev fanget i sommerens første regnbyge. Spiste is og hyggede os under et halvtag, mens vi nød duften af våd jord og tanken om grønt græs, og således var alt ok.

På hjemmefronten er jeg blevet forkælet med et kæmpe bundt solsikker. Ih, hvor jeg altså er vild med de store gule skønheder, som vækker minder om de mange, mange ferier, hvor jeg altid syntes det var spas at holde øje med, hvordan blomsterne drejede sig efter solen.

Vi har nydt stille stunder ved Buresø – Tyson har lært at svømme, og lært at hvis man skal have en pind op af vandet, skal man først skubbe den ind mod bredden. Kvik lille ting, er han.

Hundested

Naturen har i det hele taget været gavmild. Hver aften stiller solen sig an til et mægtigt skue, og vi er glade. Jeg elsker virkelig, når dagen dør på en smuk måde.

Også vores aftner har vi været omhyggelige med. Vi har styrt-set en dejlig lille Netflix-ting: Good Girls, om tre pæne husmødre, som beslutter at røve et supermarked, og derefter bliver involveret i alvorlig, banderelateret kriminalitet (som om røveriet ikke var nok). Vældig sjov, og dertil også spændende – yderst velegnet sommermateriale!

I næste uge rykker vi til Italien. Vi skal lige nå at have et dage med barnevidunderbarnet, og derefter skal vi bare overgive os til den rene dovenskab under den italienske sol. Det tegner godt.

Jeg ønsker jer alle en magisk uge, med masser af vandmelon og gyldne lykkestunder!

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Kære Pia.
  Jeg er ked af at høre at du er omgivet af sørgelige omstændigheder! Livet er sjældent let og indimellem meget svært, men jo heldigvis også fuldt af skønne ting. Det glæder mig at du/I har kræfter til at finde de fine ting, og at du kan glædes, selv om du ikke er glad.
  Knus fra Nana

  1. Tak Nana <3 Det begynder heldigvis at lysne nu, og det fejrer jeg ivrigt. Livet kommer jo ikke med nogen garantier, så det er bare om at nyde det gode, hvor man finder det!
   Knus, Pia

 2. Dejlige glimt og minder fra ugen – midt i sørgeligheden må man sige, der også har været gode stunder!
  Solskin, søde folk og solsikker er nu dejligt (:

  – A

  1. Det er det i hvert fald – og jeg gør mig umage for at nyde alt det, som ikke er sørgeligt 🙂

Comments are closed.