Søndags Snapshots fra 4. søndag i advent

Hyggen er efterhånden ved at være kravlet helt til tops. Han starter helt nede ved gulvet i starten af måneden, og klatrer stille og roligt opad – og når han sidder helt oppe under loftet, er det omsider JULEAFTEN.

Ih altså, en dejlig uge. På trods af stigende smittetal og nedlukning har ugen faktisk efterladt mig grundglad. Sådan glad helt ind i knoglerne. Ikke den voldsomme, euforiske glæde, hvor man danser omkring (jo ok, den har også været forbi – det er jo jul…), men den stille varme, der bor som et lille lys indeni. Vi har haft masser af julehyggelige arrangementer, og de har hver især bidraget til, at det er en umådeligt veltilpas Pia, som sidder her og skriver.

Der er jo det ved julen, at den kan forekomme ganske travl. Her i huset har vi i hvert fald langt (langt, langt) flere udadvendte aktiviteter i december end normalt. Men de er jo, for de flestes vedkommende, gode gamle kendinge, som hver især bærer minder med sig, og dermed glæder både før, under og efter. Der er flæskestegssandwich hos Frk. T, kartoffelsuppe hos mor, familiens mange julefrokoster – og så er der alle juledagene, som her starter med Lillebittejuleaften, og fortsætter til 3. juledag. Sådan en bedårende stribe af højhellige dage, der er dedikeret fuldt og helt til hygge og samvær; dem er der vist ikke noget dårligt at sige om!

Og det er jo præcis den slags dage, som næste uge kommer til at byde på, og det er godt. Visse ting bliver lidt anderledes i år, men det gør ikke spor. Man kan hygge sig på mange måder, og det at bryde en tradition for et enkelt år, sætter den faktisk bare endnu mere i perspektiv.

Jeg er jo stor fan af lister. Jeg er alt for uorganiseret (og, lad os nu bare være ærlige: alt for hyggedoven) til at gennemføre ret meget uden en liste. Mange af julens lister bor fast i min julebog, så jeg ikke behøver opfinde (h)julet hver eneste år – jeg kan bare slå op i min bog, og så ved jeg præcis hvad jeg skal købe ind, og hvornår jeg skal gøre hvad for at få julen til at ske. Og der er ikke noget bedre, end når bogen slås op på juleaftensdags liste – så ved jeg, julen kommer.

Som altid bliver jeg lidt sentimental ved juletid, og derfor vil jeg benytte lejligheden til at takke jer alle. Tusind, tusind tak fordi I læser med. Tak for alle jeres søde kommentarer og henvendelser, tak fordi I gider dele livet med mig. Det er så uendeligt stort og smukt og trygt, at vide at I er der allesammen. Det betyder mere for mig, end I måske tror – og jeg håber, I vil være med igen til næste år!

Hav en magisk jul. Husk at nyde det hele. Husk at tage jer tid til at sidde så stille, at I kan høre grannålene falde fra et halvvissent juletræ, tid til virkelig at se på jeres kære, og tid til bare frydes ved at være til.

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Fru Moll says:

  Du ønskes en rigtig glædelig jul og et god nytår. Tak for alle dine inspirerende, gode og sjove indlæg både her og som podcast. Jeg nyder hver og én og bliver meget inspireret.
  Jeg er nysgerrig på at vide, hvordan dirigerer du i den kristne julehøjtid og i budismen? Holder du andagter?

  1. Glædelig jul, Inger, og tak for det gode spørgsmål!
   Vores jul herhjemme handler meget lidt (om overhovedet) om Jesu fødsels, og meget mere om at sprede lys og varme i en mørk og kold tid. Den handler om alt det nære; om familien og de helt tætte venner – og så handler den rigtig meget om nisser! Jeg elsker nisser.
   Der er en meget vigtig buddhistisk højtid i december; Rohatsu. Den fejres oftest d. 8., og har den historiske Buddhas oplysningsdag som omdrejningspunkt. Den fejrer jeg ved at “sidde igennem”, altså meditere ekstra længe den dag. Vi har også lavet en tradition i vores tempel, hvor vi altid dedikerer december måned til nogen særlige meditationer, der tager udgangspunkt i at træne sindet, så det bliver stærkere på medfølelse, kærlig venlighed, deltagende glæde og sindsro.
   Hvis ikke man ved, at vi er buddhister herhjemme, ville man næppe bemærke det i forbindelse med julen. Den er meget julet, og mange af de danske traditioner er jo ikke fokuseret på julens kristne budskab, men måske i højere grad på dens næstekærlige bud (som ingen religion jo har patent på)?

 2. Rigtig glædelig jul til dig og dine! Jeg har nydt at følge med hos dig i år, og at bruge løs af alle dine skønne opskrifter og gode idéer. Jeg glæder mig til at strikke mig ind i et nyt år i det dejlige online strikkeunivers!

  1. Tusind tak Tina ❤️ Så dejligt at have dig her – rigtig glædelig jul!

 3. Trine says:

  Du og din familie ønskes en glædelig jul og et godt nytår
  Jeg nyder at følge dig uge efter uge. Og jeg har allerede brugt flere af dine opskrifter. Senest har jeg strikket halsedissen til min mand i julegave, som jeg håber, at han bliver glad for.
  Tusind tak for at du deler dine opskrifter gratis med os alle ❤️

  1. Hvor er jeg glad for at høre at du nyder mit lille hjørne af internettet! Glædelig jul til dig og dine

Comments are closed.