Glædelig Lillejuleaften

Så har julefreden sænket sig på lille Højgård, og her er så idyllisk, at man slet ikke opdager, at de tunge, faldende snefnug er noget, man må tænke sig til.

Der er blevet bagt og braset, klippet og klistret – og strikket en hel voldsom masse. I aften skal træet ind, og pyntes med kurve, kugler, fugle, flag; op og ned og for og bag. Bagefter skal jeg spise risengrød og se Fars Fede Juleferie, for sådan er det, når det er Lillejuleaften. Og jeg skal glædes umådeligt over alt det fine, varme og smukke. Jeg skal glædes over, at jeg kan lægge endnu en jul til de alle mange, jeg allerede har haft.

Julen i år er nok én af dem, vi virkelig kommer til at huske, anderledes som den er. Der er et bittersødt strøg over den, men lige nu fokuserer jeg på det søde. Jeg prøver ihærdigt ikke at tænke alt for meget på familien i Texas, som sidder der, helt uden mor og far. Ikke så sjovt, men det er, hvad det er, og jeg kan intet gøre for at ændre det. Jeg vil bære alle mine unger med mig i mit hjerte, både nu og ganske særligt i morgen, hvor de alle syv kommer med rundt om træet.

Jeg håber, I alle er, lige præcis hvor I skal være. Jeg håber at jeres jul bliver skøn og mindeværdig, og at det søde også hos jer kan trumfe det bitre.

Rigtig glædelig jul fra mig til jer.

Måske vil du også læse...

7 Comments

 1. Glædelig jul på bagkant. Håber I har haft nogle dejlige dage. Kh. Birgitte

  1. Tak Birgitte. Jeg håber julen også har været glædelig hos dig og dine, og at I er helt klar til nytåret!

 2. Kirsten Hede says:

  Godt Nytår skal det lyde her fra mig – håber alle har nydt juledagene og fået strikket “lidt”. Jeg nåede 5 huer (fra fiftyfabulous strikkeskole) i baby merino inden jul, til manden, sønnerne, den ene svigerdatter og det ældste barnebarn. Den anden svigerdatters hue blev færdig i aftes kh Kirsten

  1. Hold da op, du har været flittig! Jeg har ikke haft nær nok strikketid i julen, men tager revance nu, hvor vi er taget i sommerhus 🙂 Godt nytår!

 3. Hanne Boisen says:

  Kære Pia
  Tak for opskrift til fødselsdagsfesten. Det kører bare derudad med strikkepindene.
  Ved ikke om man kan spørge dig om mærket på din flotteskjorte under vestenmvh Hanne

  1. Det er en gammel sag, som er købt på et marked i Italien – så desværre ikke lige til at få fat i.

 4. Hanne Boisen says:

  Pia tak for svar. Og godt nytår
  Kh Hanne Boisen

Comments are closed.