Julen har englelyd

Jeg har fortalt om mine julelister. Om indkøbslister, gavelister og ønskelister, og om drømmelisten, som indeholder mange flere ideer til, hvordan min jul skal se ud, end jeg nogensinde får realiseret. I dag vil jeg dele Liste nr. 3, som handler om, hvordan julen skal lyde. Udover de glade lyde af mennesker jeg elsker, skal den nemlig også lyde af julemusik. Julemusik falder lidt i samme kategori som julebøger; sangene kan fint falde udenfor ens hverdagssmag, og alligevel (eller måske netop derfor?) bidrage til højtidens herlige stemning. Jeg har et par radiostationer, som jeg lytter til i julen. Radio Soft, indlysende nok, men i år har jeg også opdaget en Sonos radiostation – og den slags vidste jeg så slet ikke fandtes, så hey, jeg har lært noget nyt! Retro-Radio Jul hedder den, og har du Sonos, er den afgjort en lytter værd.

julemusik

Selvfølgelig har jeg også en playliste på Spotify (Pias Perfekte Julemusik, intet mindre), som jeg skamspiller fra midten af november og frem til nytår. Den indeholder helt forventelige kunstnere som Bing Crosby, Elvis Presley og Nat King Cole, men også en enkelt gruppe der måske, i hvert fald for det utrænede øje, kan forekomme lidt utraditionel i julesammenhæng, nemlig Bay City Rollers. Men enhver der elsker Love Actually ligeså højt som jeg, ved udmærket hvorfor Bye Bye Baby siger J.U.L så meget som White Christmas og Juletræet med sin pynt tilsammen.

Selvfølgelig er min nye (okay, næsten nye) yndlingsjulesang fra Pentatonix også med – tryk på fotoet nedenfor, og hør hvorfor.

julemusik

Når vi hører julemusik, så lytter vi nok til musikken, men i endnu højere grad hører vi minder. For julemusik er en direkte forbindelse til vores barndom, hvilket også er forklaringen på, at langt de fleste numre på min playliste har et par år eller mere på bagen. Julemusik vækker varme, nostalgiske følelser og minder om julen som den var engang. Den jul så mange af os, bevidst eller ubevidst, forsøger at genskabe i vores voksenliv. Og det er alt sammen virkelig fint, og på sæt og vis nødvendigt i julen – men engang imellem kan det altså også anbefales at lade sig synke ned i puderne og bare glo ud ad vinduerne, mens der er så stille og tyst omkring én, at man ville kunne høre snefnuggene falde, hvis ellers de gad. #DreamingOfaWhiteChristmas

julemusik

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Du er nok det mest juleentusiastiske menneske jeg “kender”. Det er herligt, – og det smitter. Tak 🙂

    1. Åh, hvor er det sødt Anja – det varmer virkelig mit skøre julehjerte ❤️

Comments are closed.