Septembers liste

September. Skønne september som byder på lidt af hvert, og som regel en masse af det gode. September, hvor solen stadig har magt, men hvor man også kan nyde duften af kulde i luften en tidlig morgen. Hvor man endelig er kommet helt tilbage fra ferie, og hverdagens søde rytme har indfundet sig. Hvor man ikke længere skal være udenfor hele tiden fordi “vi jo aldrig ved hvor længe det gode vejr varer”, men i stedet kan få lov at putte i husets bedste stol. Hvor man stadig kan undvære strømper (hader virkelig at have strømper på), men hvor det samtidig er blevet koldt nok til, at man kan begynde at lege med forskellige lag i sit tøj. Jo, september er rar.

september

I september skal jeg først og fremmest nyde september.

Jeg skal holde godt øje med skoven i min baghave, så jeg ved nøjagtig hvornår bladene begynder at skifte farve. Nogen gange når jeg slet ikke at opdage det, før alting flammer i gyldent og rødt, men når jeg tager mig tid til at holde øje med hvad der sker, kan jeg få hele oplevelsen, fra først til sidst. Og det er altså som regel allerede i september, det starter.

Jeg skal fejre jævndøgn. Det er en fejring, jeg holder meget af. Både fordi jeg nyder at mindes mine kære, og fordi det er jo stort, den dag min næstbedste årstid starter. Min glæde over efteråret overgås kun af min glæde over juletiden (ja, det er en årstid), og efterårets officielle start skal markeres!

september

Jeg skal bage en hel masse kager. Bikinisæsonen er jo definitivt forbi, og tiden er inde til at sætte huld, så man har noget at stå imod med. Æblekage er højt på listen, og haven har været gavmild i år, så det er bare om at komme i gang – men min mors nøddekage kan nu altså også noget helt særligt!

Jeg skal også have en hel masse godt nørkleri på pindene – og jeg ved allerede hvad! Kan dog ikke afsløre det endnu, men liiige om lidt… Mange af efterårets timer vil man kunne finde mig lykkeligt begravet i blødt og fluffy garn, opslugt i en kreativ rus.

september

Jeg skal nyde mange stille stunder med min efterårslæsestak. Der ligger så mange mageløse oplevelser og kalder på mig – og jeg besvarer selvfølgelig kaldet med største fornøjelse. Mange får læst mest om sommeren (ferietid og alt det der), men for mig er det efteråret der er højdepunktet. Jeg trækker mig ind. Ind i huset, og også lidt ind i mig selv; bliver mindre udfarende og opsøgende, og begraver hellere næsen i en bog.

september

September byder også på et par smårejser. Jeg skal tilbage til Italien (det er jo så længe siden sidst), denne gang til Rom. Og jeg glæder mig helt umanerligt meget, for Rom er noget så fin. Senere på måneden tager jeg til Århus – og det gælder også for en rejse, for Århus er fabelagtig, og jeg glæder mig til at vise en af Danmarks smukkeste perler til min svigerdatter!

Alt i alt tegner september glimrende, og jeg kan slet ikke vente med at tage hul på den! Hvad er jeres planer for september?

Måske vil du også læse...