Søndags Snapshots, uge 3

Hm. Sådan en uge der lægger sig lige midt i januar, burde egentlig tage sig en smule sammen. Hvad sker der for, at vi endnu ikke har været sneet inde? Noget af det hyggeligste jo, når hele byen lukker ned, og man kun kan komme herfra på ski. Det blev så ikke i denne uge, men jeg sidder klar med vanter og støvler 🙂

d79046d0-e653-4003-8058-c31e3ac34aaf

I ægte januar-glamourstil har den stået på skumbad med dejlig duft, stearinlys og blid musik. På en tirsdag. Om formiddagen. Ikke noget at udsætte på dét koncept.

04043fb9-e28b-416b-9608-852a3e6fe44a

Ugen har budt på virkelig gode læseoplevelser. Jeg fik taget mig tid til Sissel-Jo Gazans Blækhat, og sikken en oplevelse. Betagende bog – eller bøger er det næsten, fordi de mange plot-drejninger og det afgørende fortællerskift fra ung pige til voksen kvinde, som i høj grad defineres af et valg, man først ved romanens slutning præsenteres for, gør at der er tale om mere end én historie. Ind imellem mistede jeg nærmest pusten af at blive kastet rundt, og følte mig overgivet til forfatterens nåde og forgodtbefindende. Så fin læsning!

Jeg har også fået en dejlig bogpakke fra Gyldendal, i en helt anden genre. Den glæder jeg mig til at kaste mig over, for Et år uden overforbrug lyder som den helt rigtige læsning ovenpå udsalget… fortsættelse følger!

3ac39b3a-0c7c-45a2-83f0-4bdc589556fa

Ellers har det handlet meget om hygge – der er blevet brygget mange kander te, dynerne har hobet sig op i sofaerne, og vores TV har kørt på overtid. Fik anbefalet en serie på Netflix, som bestemt er et par stille aftner værd: The 100. En pudsig dystopisk ting med lidt Fluernes Herre-agtig vibe, som er overraskende god underholdning. Man skal lige give den en chance og være  tålmodig med de første par afsnit, men den er i hvert fald stille og roligt krøbet ind under huden på mig.

Næste uge er et fint, blankt lærred: ikke de store forlystelser at se frem til, og dermed en fremragende mulighed for selv at fylde den med en masse af de små, fordringsløse glæder. Håber I får en forrygende uge – og at vi får noget sne, blev der sagt!

Måske vil du også læse...