7 ideer til de lange, hyggelige efterårsaftner

Når jeg skriver 7 ideer til de lange, hyggelige efterårsaftner (bemærk i øvrigt, at det er lige én til hver dag i ugen), så mener jeg ikke ideer til sjove og spændende udflugter eller oplevelser udenfor huset. Det er bestemt skønt at komme ud, men her skal det handle om hverdagens lille luksus, hjemme på parcellen, i fred og ro.

Og nå ja, nu vi er ved det, så taler jeg heller ikke om alle de henrivende aftner, man kan tilbringe med at styrt-se pragtfulde TV-serier. Ikke at der er nogen risiko for at jeg i den nærmeste fremtid vil svigte mine gode venner Netflix og HBO, men ind imellem kan det nu også være sjovt at gøre noget andet…

img_0772

Spil.

Jeg elsker at spille. Er ikke nogen ørn til det, men er heldigvis en graciøs taber, så jeg synes stadig det er noget af det allehyggeligste. Er vild med vores spilleaftner, men mindre kan også gøre det – et slag Backgammon i sofaen med ham min elskede er bare godt – når jeg ellers kan få ham overtalt…

img_5647Bøger.

Nok næppe den store overraskelse at jeg nyder at begrave mig i en skøn bog, men det skal nu alligevel med på listen. Allerbedst er nemlig de aftner hvor jeg har taget tid til at sætte scenen. Masser af varm te på kanden, tykke,bløde tæpper i sofaen, hunden kørt i stilling, stearinlysene tændt, og gardinerne rullet ned. Så er der dømt hygge! Lige i øjeblikket læser jeg Jonathan Tropper’s Syv satans lange dage, og klukker af grin nærmest hele vejen igennem.

img_5668Pampering.

Jeg kan vældig godt lide at se forholdsvis velplejet ud, men hold op, hvor jeg nogen gange synes det er arbejdstungt. Husker det faktisk ikke som en helt så omfattende proces i min ungdom, meeeen…

Under alle omstændigheder har jeg fundet ud af, at hvis jeg samler alle de tidstunge arbejdsgange, tilsætter lidt stille musik og et par levende lys, og giver mig ekstra god tid, så kan det faktisk lige pludselig gå hen og blive en top hyggelig beskæftigelse. Et langt bad med body scrub og hælfil, efterfulgt af generøse mængder af den lækreste kropsolie, inden jeg pakker mig ind i en badekåbe og sætter mig foran ilden med en hårkur og en ansigtsmaske, og ordner negle. Slet ikke så ringe endda.

img_5669Kaffebord.

Hvornår blev det lige sådan, at man kun kunne se sine venner i weekenderne, hvor en (eller flere) havde tid til at stå i køkkenet en halv dag? Bag et par kager og måske et lækkert brød, bryg en kande kaffe, og inviter vennerne til kaffeslabberads. Så hyggeligt, og ikke noget man behøver at få svedperler på overlæben af stress over.

img_5708Gåtur i skumringen.

Ja, jeg er vild med lange vandreture – men meget mindre kan også sagtens gøre det. En stille tur rundt på marker (eller i gaderne) mens dagen går på hæld, enten alene, med en bedsteven med poter, eller med sin elskede i hånden. Uh, så godt!!

img_0767Simreretter.

Igen en ting der ofte bliver henvist til weekenden, men langt de fleste simreretter kan forberedes så godt i forvejen, at man ikke skal skubbe middagen ret meget, for at kunne nyde for eksempel en Bouef Daube. Hvem siger i øvrigt at man ikke kan spise middag kl. 22? Når først man er Fiftyfabulous, er der ikke nogen regler!

img_5645Fotoalbum.

En oplagt ide til et par hyggelige hjemmeaftner er at krybe sammen om at lave en fotobog. Jeg ved ikke hvordan det er for jer, men hjemme hos os ender vores billeder nemt med at leve et lidt trist, hengemt liv på telefonerne, hvor de hurtigt bliver glemt – med mindre altså, at jeg tager mig sammen til at lave fotobøger af dem. En fotobog er noget så hyggelig at bladre i, og langt sjovere end bare at scrolle på telefonen, ikke mindst fordi man i en fotobog nøjes med de aller aller bedste billeder, i stedet for at skulle klikke sig igennem 18 mere eller mindre vellykkede billeder af det samme motiv. Hvis man gør sig bare en lillebitte smule umage, kan det at lave en fotobog blive til en vidunderlig stund, hvor man tager sig tid til at genopleve dejlige øjeblikke.

Hvad får I de skønne lange efterårsaftner til at gå med?

Måske vil du også læse...