Adventskrans

img_8844

Jeg elsker S.T.O.R.E adventskranse. Som i virkeligt store. Dekadente, overvældende, iøjnefaldende – og meget julede. I år har jeg fyldt et stort zinkfad med fire tykke bloklys og masser af stedsegrønt, bær, kogler og sløjfer, og jeg har ladet pynten flyde ud over kanterne, så det ser overdådigt ud.

Ekstra point til årets adventskrans, fordi den er så nem at have med at gøre  – ikke noget med at binde kranse af stikkende gran, justere silkebånd så kræet hænger lige, og tilbringe måneden med krydsede fingre, i håbet om at jeg ikke lige pludselig skal håndtere en mindre katastrofe (tørt gran + silkebånd + levende lys = en vis brandfare).

img_8784

Jeg har lagt oasis rundt langs indersiden af fadet, og derefter pyntet med grønt. Det er nemmest hvis man starter med de store ting, der kommer til at bære hele dekorationen. Når de er på plads, er det ret nemt at udfylde hullerne med smågrene, mos, kogler og bær. Oasisen gør dels at dekorationen holder faconen gennem hele måneden, dels at det grønne ikke tørrer ud, drysser eller bryder i brand (hvis altså man husker at flotte sig med en sjat vand i ny og næ).

img_8761

img_8803

img_8783

Til sidst placerede jeg de fire lys helt inde i midten, skjulte overgangen mellem grønt og lys med mos, og tilføjede en gammel sølvkugle, et gevir og en kroget kvist fra æbletræet (de forhåndenværende søms princip).

Endelig lavede jeg en overdådig sløjfe af silkebånd, fordi jeg syntes der manglede lidt fest. Sløjfen er ret nem at lave, og hvorfor skulle man så ikke?

img_8800

Klip 10 stykker silkebånd a´ca. 40 cms længde. Stik en nål gennem et tykt stykke pap, så du får en fin nålespids, lige op i luften.

img_8801

Fold silkebåndene i ottetaller, og træk dem ned over nålen. Nu kan du nemt justere buerne, så de ser allerfinest ud.

img_8757

Sy gennem alle sammenføjningerne, og fastgør til sidst et par lange bånd som afslutning. Hvis din sammensyning bliver for tydelig, kan du lime en perle fast i midten, men det er som regel overflødigt, når du arbejder med silkebånd. Laver du til gengæld sløjfen i almindeligt gavebånd, kan det godt være nødvendigt. Jeg har fastgjort sløjfen i fadet med et par nåle – egentlig ville en gammeldags hårnål have været endnu bedre, men sådan en havde jeg ikke lige ved hånden…

img_8763

Måske vil du også læse...