Castelletto d’Orba

Jeg bliver nemt sur. I hvert fald hvis yngstesønnen og hans vidunderlige familie flyver hele vejen fra Danmark for at besøge os, og det så sætter i med flerdagesregn. Bare ikke ok.

Én eller anden dag skal jeg nok få lært hvordan man ændrer på vejret, men indtil da kan jeg ikke rigtig gøre andet end at flytte mig fra det – så det gør jeg, med stor ihærdighed *

Denne gang har jeg flyttet mig til Castelletto d’Orba, en ganske lille by omtrent midtvejs mellem Milano og Genova. Her lovede Il Meteo nemlig godt vejr, så hér ville jeg være. Vi er rykket ind på Villa Carolina Resort, som blandt andet udmærker sig ved at være placeret ganske tæt på et pragtfuldt vandland – og når man er så heldig at have en fireårig med sig, er det dén slags der tæller!

img_2860

img_2811

img_2861

Vandlandet, Parco Aquatico Lavagello, er virkelig fint. Ikke gigantisk, men bestemt nok til nogle dages leg og hygge – her er rutchebaner i alle tænkelige størrelser, en lazy river, og masser af whirl pools og forskelligt vandlegetøj til de små. Tilsæt en udmærket frokostrestaurant / snackbar, med is, frugt, salater og diverse lune småretter, og du har en glimrende opskrift på et par skønne feriedage. Det er oven i købet et meget italiensk vandland (jeg tror vi er de eneste udlændinge her), hvilket vil sige at der er ganske få regler, og en udstrakt tålmodighed med de små.

Villa Caroline Resort, hvor vi boede, er et virkelig godt valg, hvis man gerne vil holde en rolig ferie i Italien, uden at betale de temmelig hampre priser helt nede ved havet.

img_2795

img_2862

img_2821

Hotellet er et sjovt eksempel på, at det ind imellem kan være svært at se en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Både service, faciliteter og mad er langt over, hvad man normalt kan forvente i denne prisramme (ca. 800 kr/nat for to personer, inkl morgenmad, gratis parkering og internet). Der er nærmest ingen ende på, hvad personalet vil gøre for at deres gæster skal føle sig godt tilpas. For eksempel kom vi hjem med en lille sulten pige to timer før restauranten åbnede, og straks blev der fyret op under gryderne, så hun lige kunne få lidt i maven! Restauranten var i øvrigt værd at vente på – vi fik sjældent udsøgt mad, til mere end rimelige priser. Deres morgenmad fortjener egentlig et kapitel for sig selv, men får det ikke i denne omgang. Jeg vil bare nøjes med at konstatere, at det var en af de lækreste morgenmadsbuffeter jeg nogensinde har besøgt – alt var frisk og delikat, og igen sørgede personalet for, at alle hele tiden fik præcis hvad vi ønskede os. Villa Carolina var så fint et sted, at vi faktisk besluttede at forlænge vores ophold med en ekstra nat, for to dage var slet ikke nok!

Her er fint og stille, meget familievenligt, og de byder endda hunde velkomne (hej Fili!). For nogen vil det muligvis også være et ekstra plus, at der ligger en golfbane i tilknytning til resortet, og at der ikke er langt til et fremragende designer-outlet…

img_2870

* Det er måske værd at bemærke, at jeg personligt egentlig holder rigtig meget af en god regnvejrsdag eller to. Jeg ved nærmest ikke noget hyggeligere end at putte mig i en god stol med en stak bøger, en kande te og godt med knas indenfor rækkevidde!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Det så helt vidunderlig ut. Jeg liker meg litt borte fra stranda, så kan jeg heller oppsøke den om jeg vil. Og klart, har man barn med må en del av dagsinnholdet bli på deres premisser. De voksne kan ha sin tid på kvelden når baret sover.

    1. Pia says:

      Jeg har det på præcis samme måde; havet er dejligt, men det passer mig fint at bo lidt derfra. Der er jo typisk ganske mange mennesker helt nede ved havet, og det er jeg ikke altid lige vild med 🙂

Comments are closed.