En Shopaholics Jul

… og nej, denne overskrift er ikke indledningen på en pinlig tilståelse, men derimod en varm anbefaling af en vanvittigt morsom bog til juledagene.

Jeg er stor fan af Sophie Kinsella og hendes shopaholic-serie om Becky som køber alt, hvad hun kommer i nærheden af, så da jeg fandt ud af at hun havde lavet en julebog, var jeg naturligvis solgt (og ja, jeg gjorde det totalt med vilje – pun fully intended). Jeg kastede mig grådigt over telefonen, og både læste og smuglæste overalt, for jeg fandt bogen umulig at lægge fra mig.

Bogen er læst på Bookmate – og det vil sige, at du ikke engang behøver at rykke dig ud af flækken for at kunne deltage i løjerne!! Nogle få tryk på tasterne, og du er i gang – og du kan læse gratis i syv dage, før du forpligter dig.

Når vi møder Becky Brandon (née Bloomwood) i En Shopaholics Jul, er hun flyttet. Hun og familien bor nu oppe ved Letherby Hall, lige i nærheden af veninden Suze, som Becky også arbejder for. Hun er tilbage i fremragende form, intakt med den velkendte troskyldighed og de gode intentioner.

Og Becky skal holde jul for første gang! Normalt er det hendes mor, der får julen til at ske, men mor og far er rykket til en lille lejlighed i fancy Shoreditch. Som om dét ikke var nok, har stort set alle de velkendte karakterer fra de tidligere bøger inviteret sig selv til jul hos hende, men hun skal nok klare det hele.

Med mantraet “Alt det som Grinchen kan stjæle, er ikke julen” navigerer Becky igennem tilbagekomsten af en gammel flamme, fordringsfulde julegæster, truende swinger-parties, juleindkøb, llama-julekugler, veganer-øko-storesøsterens evindelige krav, avokadomadder, Black Friday, og kreative sysler i datterens skole, og det går selvfølgelig omtrent som man kunne forvente…

Jeg er vild med Beckys ubehjælpsomme kaos og store hjerte, og selvom ingen af bøgerne i serien byder på de helt store overraskelser, elsker jeg dem uden forbehold. Og således også denne, som jeg vil anbefale til enhver som holder af glad, letbenet underholdning af den velskrevne slags. Udsøg dig husets hyggeligste stol, lav en kop varm kakao, og snup en håndfuld juleknas – så er du helt klar til nogle timers herligt selskab!

 

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Fru Moll says:

  Godmorgen. Jeg er også blevet fan af Bookmate, som jeg fik via YouSee. Kender du Jenny Colgans bøger, f.eks. Velkommen til Floras Sommerkøkken – de er hyggelige at læse/høre.

  1. Bookmate er en virkelig god streaming app, som jeg er kommet til at holde meget af.
   Jeg elskede Jenny Colgans julebog, så jeg vil da prøve de andre – Floras Sommerkøkken lyder hyggelig, så tak for tippet.

 2. Jeg er også lige blevet færdig med den. Ikke den bedste Shopaholic bog, men sød og gør ingen skade 😉 kh. Birgitte

  1. Enig – kær og hyggelig, men jo ikke banebrydende på nogen måde

Comments are closed.