Endnu en vest

Ja, det måtte jo ske. Jeg strikkede min hverdagsvest, og opdagede, at én vest overhovedet ikke er nok. Fordi hverdagsvesten har jo høj hals, men hvad nu, hvis man gerne vil have skjortekraven til at titte frem? Den ‘larmer’ også en smule, med sine fine mønstre og den glade farve – men jeg har jo også brug for en helt diskret og klassisk herre-agtig vest.

Så jeg har fundet pindene frem (hahaha – som om de nogensinde bliver lagt væk!), og besluttet at lave lige præcis den vest, jeg har brug for. Som Fru murermester Jessen ville have sagt: “Det er ikke fordi jeg har lyst, men jeg trænger“.

Jeg har ellers gennem mange år været en monogam strikker. Jeg har typisk kun haft gang i et enkelt strikketøj ad gangen, max to, hvis det ene var et super kompliceret mønster, som ikke lod sig strikke foran TV’et. Men lige nu har jeg altså både et par strømper med skønne snoninger på pindene, en babyversion af 1981 (hvor kær bliver dén lige??), og altså en hverdagsvest. Det skal jeg lige vænne mig til. Hvordan gør man lige det? Hvilket strikketøj vælger man? Jeg mener, jeg har jo slået masker op til det hele, fordi det alt sammen var virkelig, virkelig vigtigt….

frisenvang garn

Vesten er især svær at holde fingrene fra. Den skal nemlig strikkes i mit ultimative luksus-garn; den skønne alpaka fra Frisenvang. Det fine håndspundne naturgarn kommer nemlig allerbedst til sin ret i en klassisk strik, hvor garnet kan få lov at spille hovedrollen. Det er bare rigtig vigtigt at huske på, at Frisenvangs garner kan have store variationer fra bundt til bundt. For det første er de ikke indfarvet – ulden har den farve, den havde på alpakaen. For det andet er det håndspundet uden tæller – hver håndværker skønner selv, hvilken tykkelse det skal have.

Derfor plejer jeg at strikke med to bundter ad gangen. To omgange med ét bundt, og derefter to med et andet. På den måde udjævnes eventuelle forskelle, samtidig med at garnet får lov at leve, og det giver et mageløst spil i det færdige arbejde.

Jeg strikker på livet løs, på alle tre projekter, og håber snart at kunne dele nogen opskrifter! Så må vi jo se, hvad der kommer først 😉

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Pia says:

  Ha ha – store problemer

  Jeg har altid gang i (for) mange projekter, så du skal ikke spørge mig. Og det lykkes da at få tingene færdige efterhånden – nogle gange med lidt forsinkelse, fordi jeg glemmer dem.
  Lige nu er jeg i gang med en lækker vest, en bluse med hulmønster, et sjal, et par karklude og noget dukketøj – og så mangler jeg at sy min færdige Pilanesburg færdig. Hvis jeg kunne få lidt flere arme og lidt mere tid …….

  1. Jeg er imponeret!! En af fordelene må jo være, at man pludselig kan afslutte en hel masse på én gang

 2. Tine says:

  Jeg glæder mig til din lette vest som kan strikkes foran tv’et

  Kom den nu
  Eller nu

  1. Jeg skynder mig!! Den skal lige være færdig i teststrikken, så kommer jeg med en opskrift

Comments are closed.